Kaikki aamutilaisuudet ovat täynnä, mutta voit halutessasi ilmoittautua jonoon.
Kumpula: Keisarin uudet vaatteet vai jotain hienompaa – Mitä oppiminen on nyt ja tulevaisuudessa?
Aika: Aamukahvit klo 9. Luento alkaa klo 9.30
Paikka: Kumpulan tiedekirjaston 2. kerroksen uudet tilat (Physicum, Gustaf Hällströmin katu 2)
Kumpulan aamukahvitilaisuudessa tarkastellaan oppimista, oppimisanalytiikkaa sekä tekoälyn hyödyntämistä oppimisen tukena. Puhujana aamupäivässä on kaikille avoimia tietojenkäsittelytieteen verkkokursseja (MOOC) tarjoavan Agile Education Research -ryhmän Arto Hellas.
TAPAHTUMA ON TÄYNNÄ. Voit ilmoittautua jonoon täällä
Think & Lead: Tekoäly johtajuuden kehittäjänä?
Aika: Klo 8-10
Paikka: Runeberg-sali, päärakennus, 2. krs (Fabianinkatu 33)
Think & Lead on ohjelma sinulle, Helsingin yliopiston alumni, joka haluat urallasi edetä asiantuntijasta johtajaksi, tai haluat kehittää valmiuksiasi toimia esimiehenä. Ohjelman kautta pääset jakamaan omia kokemuksiasi, opit ja saat tukea muilta alumneilta sekä saat uusia näkökulmia johtamiseen akateemisen tutkimuksen ja yritysmaailman huipulta.
Alumnipäivän aamutilaisuudessa keskustelemme tekoälyn kehityksen merkityksestä johtamiselle. Antaako tekoälyn laajempi hyödyntäminen lisää tilaa aidolle johtajuudelle? Mitä johtotehtävissä tulisi tietää tekoälystä ja sen kehittämisestä?
Tilaisuudessa mukana Nokian teknologia- ja palveluliiketoiminnan johtajana tunnetuksi tullut Silo.ai tekoäly-yhtiön toimitusjohtaja Tero Ojanperä sekä akatemiatutkija, apulaisprofessori Arto Klami Helsingin yliopistosta.
TAPAHTUMA ON TÄYNNÄ. Voit ilmoittautua jonoon täällä.
Viikki: Koneistus tänään ja tulevaisuudessa – koetilavierailu ja aamupala
Aika: Klo 8-10
Paikka: Viikin opetus- ja tutkimustila (Koetilantie 5)
Viikin aamutilaisuudessa pääsemme tutustumaan Viikin opetus- ja tutkimustilaan sekä perehtymään koneistuksen tulevaisuuteen tilan johtajan Tapani Jokiniemen johdolla. Koetilavierailun jälkeen jatkamme tilaisuutta ravintola Tähkän kabinetissa aamupalalla. Aamupalan lomassa kuulemme tutkijan puheenvuoron ja pääsemme keskustelemaan koneistuksesta ja koneistuksen tulevaisuusvisioista.
Koetilan navetta on moderni, pitkälle automatisoitu ja koneistettu tutkimusnavetta. Lypsäminen tapahtuu lypsyrobotilla ja rehuseos jaetaan lehmille automaattisilla rehunjakovaunuilla. Navetassa on RIC-ruokintakuppijärjestelmä, jonka avulla voidaan seurata yksittäisten lehmien syöntiä, sekä lypsyrobotin yhteyteen asennettu GreenFeed-järjestelmä märehtijöiden reaaliaikaisten metaanipäästöjen mittaamiseen.
TAPAHTUMA ON TÄYNNÄ. Voit ilmoittautua jonoon täällä!
Keskusta: Tekoäly ja yksilön perusoikeudet - tuleeko olla huolissaan?
Aika: Aamupala tarjoillaan klo 8. Keskustelu alkaa klo 8.30
Paikka: Fönster, Tiedekulma, 1. krs (Yliopistonkatu 3)
Teknologiset innovaatiot ja tekoäly vaikuttavat väistämättä myös oikeusjärjestelmäämme. Minkälaisia haasteita tai mahdollisuuksia kehitys luo yksilön näkökulmasta?
Data on tekoälyn raaka-aine ja sen laadulla on merkitystä. Mitä on laadukas data, missä sitä on saatavilla ja kenellä siihen on oikeus? Meistä on tietoja niin yrityksillä kuin viranomaisillakin. Kuinka viranomaiset käyttävät dataa eettisesti ja hyväksyttävästi kansalaisten näkökulmasta? Tietoja voidaan käyttää myös yhteiseksi hyväksi. Onko olemassa eurooppalaista datapolitiikkaa?
TAPAHTUMA ON TÄYNNÄ. Voit ilmoittautua jonoon täällä
Puhujat:
- Jenni Hakkarainen, tohtorikoulutettava, Helsingin yliopisto
Minkälaisia haasteita ja mahdollisuuksia tekoäly tuo oikeusjärjestelmälle?
- Jussi Mäkinen, Pääjuristi, digitalisaatio, Teknologiateollisuus
Miten dataa jaetaan yksityisten ja julkisten toimijoiden kesken?
- Mikko Huuskonen, Teollisuusneuvos, ryhmäpäällikkö, Työ- ja elinkeinoministeriö
Eurooppalainen datapolitiikka – Onko sellaista?