Y Science Food Systems Pitching Competition 2025

Viikki Food Design Factory ja FAO:n Office of Innovations järjestävät 19.11.2025 yhdessä ruokajärjestelmäaiheisen pitchauskisan Y Science -tapahtumassa, joka on Slushin virallinen sivutapatuma.

Y Science -tapahtuma tuo yhteen tiedeyhteisöä ja yritysmaailmaa elämän tieteiden alalta ja osoittaa kuinka tiedepohjaiset innovaatiot luovat aitoa yhteiskunnallista vaikutusta.

Y Science sisältää kolme pitchauskisaa otsikoilla: Health & Pharma, Food Systems ja Nature & Forestry, sekä esittelee valittuja Helsingin yliopiston Research 2 Business -hankkeita ja spin off-yrityksiä.

Tämän vuoden Food Systems -pitchaukisan finalistit valitiin  -haasteen semifinaaleissa Roomassa 16. lokakuuta FAO:n Science and Innovation Foorumilla. 

Neljä finalistia ovat:

  • Pedro Viera, (Bolivia)
  • Anita Licata, (Italia)
  • Giovanni Dal Mas, (Espanja)
  • Lorena Vargas Arias, La Indiana / Agroboral (Kolumbia).

Kukin yrityksistä kehittää datavetoisia ratkaisuja, jotka tuovat todellista arvoa maanviljelijöille. 

Tule kuulemaan ratkaisuista lisää Y Science -tapahtumaan:

Aika: 19.11.2025 klo 10.30-15.30 (Food Systems -osuus n. klo 11.45-12.45)
Paikka: Siipi 5, Messukeskus, Messuaukio 1, Helsinki.

Tapahtumaan on vapaa pääsy (ei tarvetta Slush-lipuille), mutta rekisteröidy alla olevasta linkistä.