Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeet

Viikki Food Design Factory (VFDF) edistää ruokajärjestelmien kestävyysmurrokseen tähtäävien tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeiden yhteiskehittämistä.

VFDF tukee sellaisten TKI-hankkeiden ja hankeaihioiden suunnittelua ja kehittämistä, jotka perustuvat tieteeseen, joilla on todellista kaupallistamispotentiaalia ja jotka edistävät siirtymää kohti kestäviä ruokajärjestelmiä. Autamme edistämään kaikkien toimijoiden, tutkijoiden, yritysten ja rahoittajien, tavoitteiden saavuttamista sekä hakuvaiheessa että projektinhallintavaiheessa.

Muodostamme hankekonsortioita VFDF:n yli 130 toimijan (yritysten, startup-yritysten, tutkimuslaitosten, investoijien, innovaatioekosysteemien, alueellisten toimijoiden jne.) verkostosta, sekä etsimme uusia toimijoita. Toimimme yhteiskehittämisen fasilitaattorina TKI-hankkeen jäsenten välillä ja edesautamme näin konsortiohankkeiden kehitys- ja innovaatiotulosten korkeaa tasoa.  

VFDF fasilitoi TKI-hankkeissa tutkimustulosten ja tieteellisen tiedon muuntamista yritysten käyttöön soveltuvaksi ymmärrykseksi sekä yritysten näkökulmien avaamista mielekkäiksi tutkimuspanoksiksi. Fasilitoimme myös yritysten välistä yhteistyötä tarvittaessa.  

VFDF voi hallinnoida TKI-hankkeiden kehitys- ja rahoituksenhakuprosessia käyttäen tähän henkilöstönsä asiantuntemusta yhteiskehittämisestä, projektinhallinnasta ja rahoitushakemusten kirjoittamisesta.

Nykyisiä ja aiempia hankkeita, joissa VFDF on edistänyt kestävien ruokajärjestelmäinnovaatioiden yhteiskehittämistä
Food SystemiCity -ohjelma
  • Hankkeen kesto: 2023-2025
  • Rahoittaja: EU:n aluekehitysrahasto
  • Hankkeen kuvaus: Food SystemiCity on ohjelma systeemisesti kestävien ruokainnovaatioiden yhteiskehittämiseen urbaaniin, rakennettuun ympäristöön. 
Our Data Ecosystem for Value Added Grain
  • Hankkeen kesto: 2024-2026
  • Rahoittaja: Business Finland
  • Hankkeen kuvaus: Our Data -hanke keskittyy datan  yhteiskäyttöön alkutuotannon ja siihen liittyvien yritysten liiketoiminnan kehittämisessä.  
Ruoka-askel (FoodStep) - terveyttä edistävä ja kestävä toimintamalli ruokapalveluille ja varhaiskasvatukseen
  • Hankkeen kesto: 2021-2024
  • Rahoittaja: Suomen Akatemia
  • Hankkeen kuvaus: FoodStep-hankkeen tavoitteena oli kehittää kestävä toimintamalli, joka tukee lasten terveellistä ruokavaliota ja vähentää varhaiskasvatuksen ruokatarjonnan ilmastovaikutuksia.