Tämä sadonkorjuutapahtuma tarjoaa herkullisia tuotteita lähialueen ruoantuottajilta ja viljelijöiltä sekä syksyistä puuhaa lapsille. Lisäksi CoolHead Brew’n grilli ja muurikkapannu ovat kuumana takapihalla ja pizzoja saa sisältä.
Tule tukemaan paikallisia yrityksiä, tutustumaan syksyn satoa juhlistaviin ainutlaatuisiin tuotteisiin ja viettämään tunnelmallista syyspäivää kanssamme Viikkiin CoolHead Brew’n takapihalle!
Aika ja paikka:
· 10.09.2025 klo 16 alkaen
· CoolHead Brew'n takapiha, Koetilantie 1, Viikki
Oletko paikallinen ruoantuottaja tai viljelijä? Tämä on loistava tilaisuus esitellä ja myydä tuotteita suoraan ruoan ystäville vilkkaassa ja viihtyisässä ympäristössä. Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä!
Alla tähän mennessä vahvistetut myyjät ja esittelijät paikan päällä.
Ape Galaton jäätelö on tehty puhtaista ja tuoreista aineksista pienissä erissä. Olemme saavuttaneet hiilineutraaliuden toiminnoissamme, joten voit nautta herkullisesta jäätelöstä ympäristöystävällisesti.
Lue lisää Ape Gelaton verkkosivuilta.
Espoon Hunaja myy Espoossa ja Helsinsigissä käsintehtyä, palkittua hunajaa sekä mehiläistuotteita.
Lue lisää Espoon Hunajan verkkosivuilta.
Helsieni kasvattaa tuoreita osterivinokkaita, siiliorakkaita ja siitakesieniä Karjaalla, joista suurin osa menee pääkaupunkiseudun huippuravintoloille. Myymme myös tee-se-itse sientenkasvatuskittejä, joista saat tuoreita osterivinokkaita suoraan omasta keittiöstäsi tai puutarhastasi!
Lue lisää Helsienen verkkosivuilta.
Porlammin Meijeri on kehittänyt kaksi uutta vegaanista vaihtoehtoa juustolle, joissa on 13 % ja 9 % fermentoitua proteiinia, ja joita pääsee nyt maistamaan Viikki Local Food Fair -tapahtumassa! Tuotteet pohjautuvat Locusian kehittämään teknologiaan. Tri. Mokhtari Helsingin yliopistolta, mikrobiologian osastolta, on osallistunut vegejuustojen teollisen tuotannon testaukseen.
Lue lisää Porlammin meijerin verkkosivuilta.
Viikin opiskelijoiden perustama kaupunkiviljely-yritys, joka toimii Viikin kampuksen kasvihuoneiden lomassa. Myymme mm. avomaankurkkuja sekä vesiviljelmässä kasvatettuja salaatteja ja yrttejä.
Katso lisää Viikki Urban Farmers Instagram -tililtä.
Zestii on ruokayrittäjien kollektiivi, joka luo yhdessä myyntimahdollisuuksia ja rakentaa resursseja ja yhteyksiä kestäviä valintoja haluavien asiakkaiden kanssa.
Zestii-kokit tarjoavat herkullisia kansainvälisiä ruokaelämyksiä paikallisista raaka-aineista yhteistyökahvilassamme "Dash Coffee & Zestii Kitchens" Kalliossa arkisin lounaalla ja viikonloppuisin brunssilla. Tarjoamme myös catering-palveluja tapahtumiin ja järjestämme ruokaan liittyviä työpajoja.
Lue lisää Zestiin verkkosivuilta (englanniksi).
Viikin Elintarvike- ja ravitsemustieteen osaston aistilaboratoriossa ja kellarikäytävillä on kasvatettu ruokasienten rihmastoja jo vuodesta 2017. Vuonna 2023 MyShroom tiimi voitti Slushin Y-Science -sivutapahtumassa ruokajärjestelmäaiheisen pitchauskisan MyShroom-tuoteinnovaatiolla – ja nyt sinulla on mahdollisuus maistaa, miltä tulevaisuus voi maistua!
Uskomme sienikuntaan eettisenä ja ekologisena elintarvikevaihtoehtona, joka sijoittuu diplomaattisesti eläin- ja kasvikunnan väliin. Vaikka tuotteellamme ei vielä ole uuselintarvikelupaa, Helsingin yliopiston tutkimuseettinen toimikunta on myöntänyt luvan maistattaa sitä yliopiston tapahtumissa.
Tule mukaan – tulevaisuutta ei rakenneta yksin. Maista, keskustele ja inspiroidu siitä, miten sienet voivat muuttaa maailmaa!
Haluatko lisätietoja tapahtumasta tai tuotteiden esittelystä siellä? Ota yhteyttä:
Isa Stucki
isa.stucki@helsinki.fi
+358 294158389
Tiia Pelkonen
tiia.pelkonen@helsinki.fi
+358 50 3199 520
Wilhelmina Mäntylä
wilhelmina.mantyla@helsinki.fi
+358 40 5468 266