Kaupunkiviljelijäpilotti on parhaillaan käynnissä Viikin kampuksella! Viikki Food Design Factoryn vetämä pilotti tuo yhteistyössä Helsingin yliopiston maatalous- ja metsätieteellisen tiedekunnan, Blokgardenin ja Ylvan kanssa kestävän, urbaanin ruuantuotannon lähemmäs opiskelijoita ja paikallista yhteistöä.
Opiskelijat viljeleväy Blokgardenin pienimuotoisia kerrosviljely-yksiköitä käyttäen lehtisalaattia, avomaankurkkua, korianteria, rukolaa, ruohosipulia, persiljaa, basilikaa, sekä syötäviä kukkia: samettikukkia ja orvokkeja. Sato myydään suoraan paikallisille talouksille ja ravintoloille kuten Unicafe Viikunaan. Pilotti tarjoaa opiskelijoille käytännön kokemusta mikroyrittäjyydestä, mallintaen samalla uutta liiketoimintamallia paikallisesta, kestävästä kasvintuotannosta.
Pilotiss yhdistyy käytännön oppiminen, yrittäjyys ja kestävyys - suoraan kampuksella. Opiskelijat saavat opintopisteitä (5-15 opintopistettä AGRI-295 opintojaksolla), kehittävät työelämätaitoja ja osallistuvat tulevaisuuden kaupunkiviljelyn mallien rakentamiseen.
Seuraa opiskelijoiden matkaa ja edistystä Viikki Urban Farmers ja Viikki Food Design Factory Instagram-tilien tai Viikki Food Design Factoryn uutiskirjeen kautta.
Viikki Urban Farmers myy satoaan myös seuraavissa tapahtumissa:
Jos sinulla on kysyttävää pilotista, ota yhteyttä:
Isa Stucki
Pilotin projektipäällikko
Viikki Food Design Factory, maatalous- ja metsätieteellinen tiedekunta
isa.stucki@helsinki.fi
Viikki Urban Farmers
viikkiurbanfarmers@gmail.com
Pilotin on mahdollistanut Food SystemiCity -ohjelma, joka on saanut osarahoitusta Euroopan Unionilta.