Hautomo- ja yrittäjyyspalvelut
Yliopistolla on temaattisia esihautomo- ja hautomo-ohjelmia jokaisella kampuksella. Viikissä toimii tutkijoille ja opiskelijoille suunnatuja ohjelmia liittyen ruokajärjestelmään, kiertotalouteen ja kestävään luonnonvarojen käyttöön.
Hautomopalvelut

Jokaisella kampuksella on omat temaattiset hautomo-ohjelmat. Viikissä toimii kestävään ruokajäjestelmään sekä bio- ja kiertotalouteen keskittyviä esi-hautomo- ja hautomo-ohjelmia.

Pre-Idättämö (Pre-Germinator)

Pre-Idättämö (englanniksi Pre-Germinator) on Helsingin yliopiston opiskelijoille suunnattu, kahdesta kurssista koostuva ohjelma ruokajärjestelmään liittyvien innovaatioiden ideoimiseen ja eteen päin viemiseen.

Idättämö (Germinator)

Idättämö (englanniksi Germinator) on Viikki Food Design Factoryn innovaatioiden esihautomo, joka tarjoaa ruokajärjestelmään kestävämpään suuntaan vieville innovaatioaihioille testaustilat ja -välineet, vierihoitoa ja asiantuntijatukea sekä verkostoja jo innovoinnin alkuvaiheessa. Ohjelma on tarkoitettu mm. tutkijoille, jotka haluavat kaupallistaa tuloksiaan, ja ensi askeliaan ottaville startupeille.

Haku Idättämön seuraavalle kierrokselle on päättynyt.

Circulator 2.0

Circulator 2.0 on esihautomo-ohjelma kiertotalousratkaisujen kehittämiseen kohti käytäntöä.

Biosphere

Biosphere -hautomon teemoja ovat bio- ja kiertotalous. Hakuaika ohjelmaan on 11.11.-15.1.2023, ja ohjelma alkaa 26.1.2023 & päättyy 21.6.2023. Mukaan valitutut tiimit saavat yksilöllistä ohjausta ja materiaalista tukea ratkaisujen viemiseen käytäntöön. 

Yrittäjyyspalvelut

Yrittäjyyspalveluja kampuksella tarjoaa Viikin Helsinki Think Company. Think Company tarjoaa työskentelytilaa, neuvoja, työpajoja ja ohjelmia oman idean kehittämiseen. HELSEED-ohjelman kautta on mahdollista saada myös rahoitusta opiskelijalähtöiseen yritysideaan.