Hautomo- ja yrittäjyyspalvelut

Yliopistolla on temaattisia esihautomo- ja hautomo-ohjelmia jokaisella kampuksella. Viikissä toimii tutkijoille ja opiskelijoille suunnattuja ohjelmia liittyen ruokajärjestelmään, kiertotalouteen ja kestävään luonnonvarojen käyttöön.
Hautomopalvelut

Jokaisella kampuksella on omat temaattiset hautomo-ohjelmat. Viikissä toimii kestävään ruokajärjestelmään sekä bio- ja kiertotalouteen keskittyviä esihautomo- ja hautomo-ohjelmia.

Biosphere

Biosphere-hautomon teemoja ovat bio- ja kiertotalous. Ohjelman pidennetty hakuaika on nyt käynnissä ja sulkeutuu 13.8.2023. Hautomon toiminta alkaa 28.8.2023 ja päättyy 7.3.2024. Mukaan valitut tiimit saavat yksilöllistä ohjausta ja materiaalista tukea ratkaisujen viemiseksi käytäntöön. 

Circulator 3.0

Circulator 3.0 on esihautomo-ohjelma kiertotalousratkaisujen kehittämiseen kohti käytäntöä. Hakuaika Circulator 3.0 -ohjelmaan on avoinna 14.8.-27.9.2023. Ohjelma käynnistyy 6.10. ja päättyy 30.11.

Pre-Idättämö (Pre-Germinator)

Pre-Idättämö (englanniksi Pre-Germinator) on Helsingin yliopiston opiskelijoille suunnattu, kahdesta kurssista koostuva ohjelma ruokajärjestelmään liittyvien innovaatioiden ideoimiseen ja eteenpäin viemiseen.

Idättämö (Germinator)

Idättämö (englanniksi Germinator) on Viikki Food Design Factoryn innovaatioiden esihautomo, joka tarjoaa ruokajärjestelmään kestävämpään suuntaan vieville innovaatioaihioille testaustilat ja -välineet, vierihoitoa ja asiantuntijatukea sekä verkostoja jo innovoinnin alkuvaiheessa. Ohjelma on tarkoitettu mm. tutkijoille, jotka haluavat kaupallistaa tuloksiaan, ja ensiaskeliaan ottaville startupeille.

Haku Idättämön seuraavalle kierrokselle on päättynyt.

Yrittäjyyspalvelut

Yrittäjyyspalveluja kampuksella tarjoaa Viikin Helsinki Think Company. Think Company tarjoaa työskentelytilaa, neuvoja, työpajoja ja ohjelmia oman idean kehittämiseen. HELSEED-ohjelman kautta on mahdollista saada myös rahoitusta opiskelijalähtöiseen yritysideaan.