Tutkimus

Valtiotieteellinen tiedekunta on sekä menetelmällisesti että temaattisesti Suomen monipuolisin ja kansainvälisesti menestynein yhteiskuntatieteellisen alan tutkimusyksikkö. Tiedekunnassa tehdään yhteiskuntatieteellistä tutkimusta kahdellatoista tieteenalalla ja neljässä tutkimuskeskuksessa.
Korkeatasoinen tutkimusympäristö Suomen Akatemian tutkijatehtävien hakijoille

Valtiotieteellinen tiedekunta tarjoaa monitieteisen ja korkeatasoisen tutkimusympäristön kilpaillulla tutkimusrahoituksella työskenteleville tutkijoille.

Jos haluat hakea tutkijan henkilökohtaista rahoitusta Suomen Akatemiasta työskennelläksesi Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa, ota hyvissä ajoin yhteyttä tutkimustasi lähinnä olevan tieteenalan tai tutkimusyksikön yhteyshenkilöön (tieteenalavastaavaan).

Kun olet saanut tieteenalan tai tutkimusyksikön puollon, voit hakea varsinaista suorituspaikan sitoumusta tiedekunnan tutkimuksesta vastaavalta varadekaanilta. Sitoumusta haetaan yliopiston talousjärjestelmän kautta viimeistään kaksi viikkoa ennen rahoitushaun päättymistä. Tieteenalan tai tutkimusyksikön projektikirjanpitäjä auttaa sinua sitoumuspyynnön ja siihen liitettävän budjetin laadinnassa.