Valtiotieteellisen tiedekunnan tieteenaloja voit opiskella sekä kandi- että maisteriohjelmissa. Opetuksemme perustuu tieteenalojemme tutkimukseen.  Valtiotieteellinen tiedekunta tarjoaa seuraavat opintopolusta löytyvät kandi- ja maisteriohjelmat.

Voit suorittaa tiedekunnassa valtiotieteiden kandidaatin tutkinnon (VTK) ja valtiotieteiden maisterin tutkinnon (VTM) tai molemmat. Sinulla on mahdollisuus jatkaa myös tohtoriopintoihin.

Jos et ole aikaisemmin suorittanut korkeakoulututkintoa, tutustu koulutuksiimme, jotka johtavat sekä kandidaatin että maisterin tutkintoon. Jos taas olet jo suorittanut jonkin alemman korkeakoulututkinnon, sinulla voi olla mahdollisuus hakea suoraan maisterin tutkintoon johtaviin koulutuksiin.

Löydät kaikki tarkemmat koulutuksen kuvaukset valtakunnalliselta Opintopolku.fi-sivustolta, jonka kautta haetaan myös opiskelijaksi.  Voit selailla ja vertailla Helsingin yliopiston koulutuksia ja tarkastella niiden hakuun liittyväät tietoa myös Koulutustarjonta-sivuilta.

Tutustu Helsingin yliopiston Opiskelu -sivuihin, joilta saat lisää tietoa opiskelusta Helsingin yliopistossa ja valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Yliopiston Hae opiskelelijaksi -sivulta sekä Opintopolusta löydät tarkat ohjeet hakemiseen.

Tähtäätkö tohtoriksi? Lisätietoa jatko-opiskelijaksi hakemisesta löydät tutkimus-osiosta ja yliopiston sivuilta.