Opiskelu valtiotieteellisessä

Minkälaista on opiskella valtiotieteellisessä tiedekunnassa? Mistä opintosi koostuvat? Tutustu opiskeluun valtiotieteellisessä tiedekunnassa!

Suurin osa valtiotieteen tutkinto-opinnoista muodostuu oman koulutusohjelmasi opinnoista. Oman koulutusohjelmasi opintojen lisäksi voit suorittaa muiden tieteenalojen opintoja. Maisterin tutkinnon päätteeksi kirjoitat maisterintutkielman kun taas kandidaatintyö päättää kandiopinnot.

Yliopisto-opinnot suoritetaan koulutusohjelman opetussuunnitelman mukaisesti, joka sisältää oman koulutusohjelman tieteenalojen opintoja, työelämäopintoja ja vapaavalintaisia muiden tieteenalojen opintoja. Voit myös lähteä ulkomaille vaihto-oppilaaksi ja suorittaa osan tutkinnostasi siellä. Yliopiston sivuille on koottu tietoa erilaisista vaihtoehdoista tutkinnon suorittamiseksi. Helsingin yliopisto tarjoaa laajan valikoiman vaihtokohteita. Saat koko opintojesi ajan ohjausta ja tukea valintoihisi ja opintojesi suunnitteluun opintopalveluista ja opettajilta.

Opetuksemme perustuu viimeisimpään tieteelliseen tutkimukseen. Opettajina toimivat tieteenalansa hyvin tuntevat tutkijat, jotka opettavat niitä aiheita, joita he itse tutkivat.

Opiskelutavat vaihtelevat opetukseen osallistumisesta tehtävien tekemiseen ja kirjallisuuteen pohjautuviin tentteihin sekä itsenäisiin kirjallisiin töihin eli esseisiin. Koulutusohjelmiemme sivuille on koottu opiskelijoiden kertomuksia kyseisessä koulutusohjelmassa opiskelusta. Tutustu!

Lisäksi kannattaa tutustua yliopiston opintojen suunnittelu -sivuun. Opiskelijalle suunnatut ohjeet ja tarkemmat tiedot opiskelusta löytyvät opiskelijan ohjeet -sivustolta. Samalta sivulta voit myös selailla tarkempaa tietoa opinnoista ja opiskelusta koulutusohjelmittain.

Opiskelijaelämää

Mistä kaikesta koostuu opiskelijaelämä opintojen ohessa? Monet tahot Helsingin yliopistossa tarjoavat opiskelijan arkea ja sen laatua tukevia sisältöjä. Tutustu!