Testaa luontotietosi pubivisassa tai pistäydy Tiedemuseo Liekissä – yliopiston kohteet kutsuvat tutustumaan Helsinki-päivänä

Helsinki-päivänä 12.6. pääsee tutustumaan maksutta useisiin Helsingin yliopiston yleisökohteisiin.

Vietä Helsingin yliopiston kohteissa yksin tai perheen kanssa vaikka koko päivä. Pistäydy muun muassa Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa, Tiedemuseo Liekin näyttelyissä, taidehistoriallisella kävelykierroksella tai Tiedekulman luontoaiheisessa pubivisassa! Tiedekulman kahvilassa on saatavilla vegaanista keittolounasta ja muita herkkuja koko päivän.

Helsinki-päivää juhlitaan Helsingin syntymäpäivän kunniaksi aina kesäkuun 12. päivä. Silloin kaupunki on täynnä maksuttomia tapahtumia ja tekemistä kaikille kaupunkilaisille.

Helsingin yliopiston kaikille avoimet tapahtumat ja yleisökohteet Helsinki-päivänä:

Tiedekulma (Yliopistonkatu 4)

Klo 8–21.30 Kahvila auki

Klo 10–14 Työpaja: Miten Helsingin yliopiston tutkimusasemilla seurataan ympäristön muutoksia?

Useissa Suomen järvissä veden väri on hitaasti tummentunut. Monissa pienemmissä järvissä tummuminen voidaan havaita jo silmämääräisesti, ja moni on saattanut tämän myös omassa ympäristössään havaita. Tule mukaan työpajaan, jossa tutustumme konkreettisella tavalla vesien tummumisen ilmiöihin!

Klo 17.30–19 Helsinki Day Pub Quiz (englanniksi)

Tiedätkö paljon tieteestä ja luonnosta? Tule mukaan Tiedekulman pubivisaan 3–5 hengen tiimillä! Voittajajoukkue palkitaan.

Tiedemuseo Liekki (Fabianinkatu 33)

Klo 12–16 Vapaa pääsy näyttelyihin Tieteen palo ja Ruokaa kaikille

Taidehistoriallinen kävelykierros (aloituspaikka Senaatintori, Aleksanteri II:n patsas)

Klo 17–18 Kierros tutustuttaa kävijät Helsingin yliopiston päärakennuksen sisä- ja ulkotilojen arkkitehtuuriin ja historiaan (ei ennakkoilmoittautumista)

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha (Jyrängöntie 2)

Klo 11–18 Vapaa pääsy ja ilmaisopastuksia

Maailman suurin kestävyystieteen tapahtuma Helsingin yliopistolla ja Aalto yliopistolla 10.–14.6.

Helsingin yliopiston Helsinki-päivän kierros on osa SRI/SSD 2024 -tapahtuman kaikille avoimen ohjelman päivää (Open Day). Konferenssi on maailman suurin kestävyystieteen ja -innovaatioiden tapahtuma, ja se tuo yhteen 2000 kestävästä kehityksestä kiinnostunutta tutkijaa, opiskelijaa, yritysten edustajaa, poliittista päättäjää ja asiantuntijaa Helsingin yliopiston keskustakampukselle ja Aalto-yliopistoon Otaniemeen sekä verkkoon.

Helsingin yliopistolla on Open Dayn ohjelmassa muun muassa startup-pitchauksia ratkaisuista tulevaisuuden ruokajärjestelmän haasteisiin sekä Kestävyyden avaimet -kirjan englanninkielisen version julkaisutilaisuus.