Helsingin yliopiston kaupallistamisyhtiö HIS vahvistaa tiimiään viidellä liiketoiminnan ammattilaisella

Tutkijat ovat tehneet keksintö- ja ideailmoituksia viime vuosina ahkerasti, kertoo toimitusjohtaja Jari Strandman. Uudet rekrytoinnit tuovat HIS:n tiimiin vahvaa osaamista ja mahdollistavat tiedeyhteisön tukemisen entistä paremmin.

Helsingin yliopiston kaupallistamisyhtiö HIS on palkannut viisi uutta henkilöä, joilla on vahvaa osaamista liiketoiminnan kehittämisestä ja immateriaalioikeuksista. Tavoitteena on tukea tutkijoita entistä paremmin innovaatioiden jalostamisessa.

Kahden viime vuoden aikana HIS on saanut Helsingin yliopiston tutkijoilta ennätyksellisen paljon idea- ja keksintöilmoituksia. Moni niistä on edennyt Business Finlandin ja yliopiston rahoittamiksi Research to Business -projekteiksi, joiden aikana ideoiden markkinapotentiaalia kartoitetaan.

– Olemme innoissamme siitä, että tiimiimme liittyy nyt vahva joukko uusia kaupallistamisen ammattilaisia. He auttavat meitä kehittämään toimintaamme ja vastaamaan kasvaviin keksintömääriin, kertoo HIS:n toimitusjohtaja Jari Strandman.

Lupaavia ideoita odotetaan syntyvän lähivuosina entistä enemmän, sillä Helsingin yliopisto teki hiljattain miljoonien eurojen panostukset innovointiin ja yrittäjyyteen. Myös HIS on tiiviisti mukana rakentamassa kampuksille sujuvaa innovaatiopalvelujen kokonaisuutta.

– Rekrytoimillamme ammattilaisilla on pitkä ja monipuolinen kokemus liiketoiminnasta, joten heidän asiantuntemuksestaan on hyötyä tutkijoille kaupallistamispolun kaikissa vaiheissa. Toivotamme uudet tiimiläiset lämpimästi tervetulleiksi!

Jami Mandelin aloittaa HIS:ssä 15. helmikuuta 2022 Business Development Directorina. Hänen vastuullaan ovat lääkekehitys ja siihen liittyvät sovellukset. Jamilla on pitkä kokemus lääketeollisuudesta (Novartis, Roche) ja laaja ymmärrys varhaisen vaiheen lääkekehityksestä aina kliinisen vaiheen tutkimuksiin asti. Jami siirtyy HIS:iin Faron Pharmaceuticals -yhtiöstä, joka on listattu Lontoon AIM:iin ja Nasdaq First Northiin. Jami johti Faronin lääkkeiden varhaisen vaiheen tutkimusta ja lääkeaineiden valmistusta kliinisiin kokeisiin Vice President of Research and Early Development -roolissa. Lisäksi hänen vastuullaan oli humanisoidun Bexmarilimab-vasta-aineen kliinisen vaiheen biomarkkeriohjelma ja täsmähoitoon tähtäävä diagnostiikka. Jami on väitellyt biolääketieteestä ja hän on solubiologian dosentti Helsingin yliopistossa.

Sampsa Fabritius aloitti työnsä digitalisaatioon ja tekoälyyn keskittyvänä Business Development Managerina tammikuussa 2022. Sampsan asiantuntemus ulottuu käyttäjätutkimuksesta kokeilevaan markkinoiden validointiin ja ohjelmistoista liiketoiminnan mallintamiseen. Nokia Research Centerissä hän johti tieteestä tuotteeksi -projekteja. Lisäksi hän on startup-yrittäjänä ja toimitusjohtajana kehittänyt koneoppimista hyödyntävän audiopalvelun. Sampsalla on 20 vuoden kokemus digitaalisten tuotteiden ja palveluiden kovatasoisesta kehityksestä. Hän on valmistunut diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistosta ja harrastaa tulevaisuudentutkimusta erityisenä kiinnostuksenkohteenaan digitaaliset ekosysteemit.

Elena Inguglia aloitti tammikuussa 2022 elintarviketieteiden Business Development Managerina. Hän on työskennellyt elintarviketeknologian asiantuntijana ja teknisenä johtajana Bricissä, hongkongilaisessa riskipääoma- ja startup-kiihdyttämössä. Elenalla on yli 8 vuoden kokemus elintarviketeollisuudesta, erityisesti tuotekehityksestä ja uusista elintarvikekategorioista. Hän on työskennellyt tutkijatohtorina Teagascilla, joka vastaa Irlannin maatalouden ja elintarvikkeiden kehityksestä. Hänellä on tohtorintutkinto ruokateknologiasta (Irlanti), maisterin tutkinto mikrobiologiasta (Saksa) ja kandidaatin tutkinto biologiasta (Italia).

Eino Markelin aloitti joulukuussa 2021 elämäntieteiden Business Development Specialistina. Hän auttaa alan tutkijoita ymmärtämään ja toteuttamaan keksintöjensä kaupallista potentiaalia. Einolla on maisterin tutkinto tutkimuksen kaupallistamisesta ja kokemusta lääke- ja bioteknologiateollisuudesta. Ennen HIS-tiimiin liittymistä hän työskenteli myyntitehtävissä optiikkayhtiö Zeissillä.

Soile Lempiäinen liittyi HIS-tiimiin joulukuussa 2021 IPR Specialistina. Soilella on yli 13 vuoden kokemus immateriaalioikeuksien suojaamisesta. Hän on työskennellyt patentti-insinöörinä Nokia Mobile Phonesilla ja Patria Land & Armamentilla. Ennen innovaatio- ja patenttimaailmaan siirtymistä hän määritteli tuotepäällikkönä vaatimuksia tulevaisuuden mobiiliverkoille. Soilella on tietoliikenneinsinöörin alempi korkeakoulututkinto Turun ammattikorkeakoulusta.

Lisätietoja:

Jari Strandman, toimitusjohtaja
Helsingin innovaatiopalvelut HIS
p. 0407006968, jari.strandman@helsinki.fi