Yliopistolla järjestettävissä vaalipaneeleissa puhutaan koulutuksesta ja tutkimuksesta
Eduskuntavaalien 2023 alla järjestettävät paneelit ovat kaikille avoimia.

Tiedekunnat ja yliopiston eri sidosryhmät järjestävät yliopistolla vaalipaneeleja, joissa käsitellään koulutukseen ja tutkimukseen liittyviä kysymyksiä. Paneelit ovat avoimia kaikille, tervetuloa.

Lista päivittyy.

18.1. klo 9–11 Amcham Barometer Launch And Election Panel: How To Win The Race For Foreign Investments And Talent

Amcham Finland, Business Finland ja Helsingin yliopisto järjestävät kansainväliseen osaamiseen ja rahoitukseen keskittyvän paneelikeskustelun.

Tilaisuus järjestetään Tiedekulmassa. Kahvia ja teetä on tarjolla klo 8.30 alkaen. Tilaisuus on englanninkielinen.

Paneelissa mukana keskustelemassa ovat

• Elina Valtonen (kok.)
  • Iiris Suomela (vihr.)
  • Katri Kulmuni (kesk.)
  • Sandra Bergqvist (r.)
  • Jussi Saramo (vas.)
  • Sakari Puisto (ps.)
  • Matias Mäkynen (sd.)

Tilaisuudesta tehdään tallenne.

6.2. klo 15–17 Kasvatustieteellisen tiedekunnan vaalipaneeli

Kasvatustieteellinen tiedekunta ja sen opiskelijat järjestävät kasvatus- ja koulutusalaan keskittyvän paneelikeskustelun Minerva-torilla (Siltavuorenpenger 5).

Mukana keskustelussa ovat muun muassa Veli-Pekka Dufva (kok.), Nina Stranden (ps.), Kent Ketomäki (r.), Johanna Laisaari (sd.), Anna Lemström (vas.) ja Johanna Nuorteva (vihr.).

8.2. klo 16–17.30 Miljardikuopasta uuteen nousuun - Yliopistojen suuri vaalikeskustelu

Kaikki suomalaiset yliopistot järjestävät yhdessä suuren vaalikeskustelun Helsingin yliopiston suuressa juhlasalissa.

Keskustelun teemana ovat Suomen kuulumiset juuri nyt. Missä tunnelmissa etenemme kohti seuraavaa hallituskautta? Sammuttaako viimeinen valot vai otammeko huolehtiaksemme sen, että valot pysyvät päällä? Olisiko nyt aika satsata osaamiseen ja uuteen tietoon?

Keskusteluun osallistuvat Anders Adlercreutz (r.), Li Andersson (vas.), Sari Essayah (kd.), Petri Honkonen (kesk.), Antti Lindtman (sd.), Maria Ohisalo (vihr.), Sakari Puisto (ps.), ja Paula Risikko (kok).

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan. Tilaisuudesta tehdään tallenne.

14.2. klo 9–10.15 Tämän päivän tutkimus luo huomisen terveyttä - Tutkaksen ja Helsingin yliopiston yhteinen tilaisuus

Mikä on lääketieteen tutkimusrahoituksen tilanne? Mitä rahoituksella saadaan aikaan? Millaisia tavoitteita ja toimia tutkimuksen ja sen rahoituksen kehittämiseen kansanedustajat tarjoavat? Tervetuloa tilaisuuteen eduskunnan Pikkuparlamentin KansalaisinfoonIlmoittaudu tilaisuuteen tästä.

Tilaisuuden ohjelma:

8.30 Kahvitarjoilu

9.00 Tilaisuuden avaus: Mari Holopainen, kansanedustaja, Tutkaksen puheenjohtaja

9.05 Alustukset:

• Lääketieteen tutkimuksen rahoitus eilen, tänään ja huomenna, Markku Heikinheimo HY
  • Potilaan parhaaksi – mitä tutkimusrahoituksella saadaan?, Taneli Raivio HY
  • Valtion tutkimusrahoitus ja yliopistosairaaloiden oma tutkimusrahoitus, Matti Salo TaY

9.25 Kommenttipuheenvuorot:

• Lääketeollisuuden näkökulma suomalaisen lääketutkimuksen nykytilaan, Sanna Lauslahti, Lääketeollisuus ry
  • Säätiöiden kasvava rooli lääketieteen rahoituksessa – onko katto saavutettu?, Caj Haglund, HY ja SJS

9.35 Paneelikeskustelu:

Alustus: Miten voimme tehdä paremmin? Tavoitteet ja toimenpiteet, Anne Remes, HY

Panelistit:

• Aki Lindén (SDP)
  • Kaisa Juuso (ps)
  • keskustan edustaja, nimi vahvistuu
  • kokoomuksen edustaja, nimi vahvistuu

10.10 Tilaisuuden päätös: Mari Holopainen, kansanedustaja, Tutkaksen puheenjohtaja

28.2. klo 14.30–16 Svenska social- och kommunalhögskolanin vaalipaneeli

Svenska social- och kommunalhögskolan järjestää ruotsinkielisen paneelikeskustelun Soc&Komin juhlasalissa. Tilaisuuden ohjelma ja panelistit julkistetaan myöhemmin.