Mitä puolueet lupaavat tutkimukselle ja koulutukselle? Tule kuuntelemaan puolueiden avauksia Tiedekulmaan
Puolueet esittelevät 7.–16.2. näkemyksiään tutkimuksen, koulutuksen ja tieteen asemasta seuraavalla hallituskaudella.

Tiedekulman Think Loungessa pääsee kuulemaan helmikuussa puolueiden näkemyksiä siitä, mikä on tutkimuksen, koulutuksen ja tieteen asema seuraavalla hallituskaudella. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Tutustu tilaisuuksiin alla, tiedot päivittyvät.

Ti 7.2. klo 16–17 Vasemmistoliiton paneelikeskustelu

Vasemmistoliitto järjestää opiskelijoiden mielenterveyteen ja toimeentuloon keskittyvän paneelikeskustelun. Keskustelussa puhutaan muun muassa inflaation ja talouskriisin vaikutuksista opiskelijoiden elämään. Alku- ja loppusanat kuullaan puolueen puheenjohtajalta Li Anderssonilta.

Paneelissa mukana:

• Li Andersson; opetusministeri, vasemmistoliiton puheenjohtaja

• Jenny Kasongo; sosiologian opiskelija, Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen jäsen, joka vastaa sosiaalipolitiikasta

• Miila Halonen-Saari; nuorisolääkäri

• Pertti Honkanen; taloustieteilijä

Ke 8.2. klo 9–10 Keskustan tilaisuus

Tilaisuuden ohjelma ja puhujat julkaistaan myöhemmin.

Ma 13.2. klo 12–14 Yhdessä eteenpäin – RKP:n koulutus-, tutkimus- ja innovaatiopoliittiset tavoitteet

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz esittelee RKP:n koulutus-, tutkimus- ja innovaatiopoliittiset tavoitteet. Tämän jälkeen käydään moderoitu paneelikeskustelu yhdessä RKP:n eduskuntavaaliehdokkaiden kanssa Helsingistä ja Uudeltamaalta, jonka jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Lopuksi on mahdollisuus keskustella vapaasti ehdokkaiden kanssa pienen purtavan äärellä.

Tilaisuuden ohjelma:

• Tervetuloa
  • Tavoitteiden esittely
  • Paneelikeskustelu
  • Yleisökysymyksiä
  • Vapaata keskustelua, pientä purtavaa

Ti 14.2. klo 12–14 Osaamispolku 2030: SDP:n haluaa nostaa Suomen koulutuksen kärkimaaksi

Suomi tunnetaan maailmalla koulutuksesta. SDP on linjannut, että tällä vuosikymmenellä meidän on jälleen otettava paikkamme koulutuksen kärkimaana. Suomen menestys ja globaali rooli rakentuvat koulutuksen, tutkimuksen ja uusien innovaatioiden varaan. Se on tärkeää paitsi Suomelle itselleen, myös siksi että kestävän kehityksen yhteiskuntien rakentamisen kannalta osaaminen ja sivistys on aivan keskiössä. Ne kuuluvat kaikille.

SDP:n Osaamispolku 2030 on pidemmän aikavälin visio koulutuksen ja sivistyksen kehittämiseksi Suomessa. SDP haluaa nostaa kaikkien suomalaisten osaamistasoa, parantaa koulutuksen tasa-arvoa ja rakentaa yhteiskuntaa, jossa jatkuva oppiminen on aidosti mahdollista kaikille. SDP uskoo, että kaiken päätöksenteon tulee pohjautua tutkittuun tietoon.

Tilaisuudessa puhujina ovat muun muassa liikenne- ja viestintäministeri, kansanedustaja Timo Harakka, apulaispormestari Nasima Razmyar, SDP:n koulutuspoliittisen työryhmän puheenjohtaja, dosentti Pilvi Torsti, sekä professori emeritus, kansanedustajaehdokas Jukka Kekkonen.

Ke 15.2. klo 11–12 Kokoomuksen tilaisuus

Kokoomus esittelee tuoretta ohjelmaansa erityisesti korkeakoulutuksen ja tutkimuksen näkökulmasta. Paikalla puhumassa on kansanedustaja Sari Multala.

To 16.2. klo 9–10 Vihreät: Tutkimuksella ja osaamisella kestävää kasvua

Puolue julkaisee tilaisuudessa elinkeinopoliittisen ohjelmansa ja keskustelee osaamisen, koulutuksen ja tutkimuksen merkityksestä kestävälle taloudelle ja hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuudelle. Tilaisuudessa on mahdollisuus antaa myös konkreettia syötteitä vihreään tiedepolitiikkaan. Tilaisuuden puhujina ovat Atte Harjanne (Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja, parlamentaarisen TKI-työryhmän jäsen) ja Mari Holopainen (Vihreiden elinkeinopoliittisen työryhmän puheenjohtaja, eduskunnan tutkijoiden ja kansanedustajien verkoston Tutkaksen puheenjohtaja).

To 16.2. klo 16–17 Kristillisdemokraatit esittelevät koulutuspoliittisia eduskuntavaalitavoitteitaan

Esittelyn vetävät puolueen koulutuspoliittisen ohjelmatyön ja KD Naisten puheenjohtaja Sari Kumin sekä Helsingin piirin puheenjohtaja Markus Hekkala.