Yhteistä terveyttä elinympäristöjen ehdoilla -tilaisuus Tiedekulmassa 3.11.2021
Ihmisten, muiden eläinten ja ympäristön terveys on yhteinen. Viime aikoina julkisuudessa on ollut erityisesti maailmanlaajuinen, eläimistä ihmisiin levinnyt koronapandemia. Toisaalta ymmärrämme entistä paremmin puhtaan ympäristön ja läheisen luontokontaktin positiivisen vaikutuksen ihmisen hyvinvointiin ja terveyteen.

Marraskuun kolmas päivä on maailmanlaajuinen yhteisen terveyden päivä, One Health Day. Helsinki One Health -verkosto ja One Health Finland ry juhlistavat päivää yhteisellä keskustelutilaisuudella Helsingin yliopiston Tiedekulmassa. Tilaisuus on osa Tutkitun tiedon teemavuotta.

Yhteisen terveyden illassa perehdytään tarkemmin erityisesti metsäluonnon hyvää tekeviin vaikutuksiin, puhtaaseen veteen kaiken elämän elinehtona sekä yksilön valintojen merkitykseen antibioottiresistenssin hallinnassa. Illan juontaa Helsingin yliopiston lehtori ja tieteen popularisoija Mikael Niku ja lavalla on Helsingin yliopiston, Turun yliopiston, THL:n ja Luken tutkijoita ja asiantuntijoita. Lyhyiden esitysten jälkeen on aikaa keskustelulle ja yleisön esittämille kysymyksille. Kysymyksesi voit esittää Flingan kautta.

Olet tervetullut joko paikan päälle tai striimin ääreen.

Tilaisuuden tallenne on nyt katsottavissa: https://tiedekulmamedia.helsinki.fi/fi/web/tiedekulma/player/vod?assetI…

 

Milloin: keskiviikko 3.11.2021 klo 17–19

Missä: Tiedekulma & stream

Tilaisuuden puhujat ja aiheet:

  • Tarja Pitkänen, Helsinki One Health apulaisprofessori, Helsingin yliopisto / johtava asiantuntija,THL:          "Ympäristöterveys ja vesivarojen merkitys tartuntatautien torjunnassa"
  • Katariina Pärnänen, tutkijatohtori, Turun yliopisto:
    "Antibioottiresistenssi ei ole vain sairaaloiden ongelma - miten yksilöiden valinnat vaikuttavat ja mikä on ympäristön rooli"
  • Aki Sinkkonen, erikoistutkija, Luke: "Terveyttä edistävän mikrobiston palauttaminen kaupunkitiloihin"
  • Marja Roslund, tutkijatohtori, Helsingin yliopiston bio-ja ympäristötieteellinen tiedekunta:
    "Luontoaltistus päiväkodeissa tasapainottaa lasten puolustusjärjestelmän toimintaa"

Järjestäjät: