Sopimuksen myötä tiedekunnat lisäävät yhteistyötään ja panostavat yhdessä uusiin tutkimushankkeisiin sekä opetuksen kehittämiseen.
Yhteistyön tiivistämisen keskeinen osa on Turun yliopiston Flavoria-tutkimusalustan käyttöoikeuden avaaminen myös Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan osastoille.
– Flavoria-tutkimusravintolassa on mahdollistaa tutkia ihmisten ruokavalintoja ja aitoja kokemuksia kestävän kehityksen ja terveyden näkökulmista, kertoo Mari Sandell, joka toimii professorina Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnassa ja Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa.
Flavoria-kokonaisuuteen kuuluu lounasravintola, kahvila ja ainutlaatuinen ympäristöltään muunneltava Aistikattila, joka taipuu niin metsäksi kuin kaurapelloksikin.
Käytännössä Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta on ensimmäinen Turun yliopiston ulkopuolinen tiedekunta Flavorian tutkimuskäyttäjien joukossa.
Lue lisää Flavoria-tutkimusalustasta