Marina Heinoselle palkinto ansiokkaasta tiedeviestinnästä

Skepsis ry on myöntänyt vuoden 2019 Sokrates -palkinnon Helsingin yliopiston ravinnon turvallisuuden professori Marina Heinoselle. Palkinto myönnetään ansiokkaasta tiedeviestinnästä sekä perinteisessä että uudessa mediassa.

Tutkijan- ja opettajanuransa ohessa Marina Heinonen on välittänyt tietoa ravintoaineista, lisäaineista ja niiden turvallisuudesta suurelle yleisölle. Hän on muun muassa oikonut sitkeässä eläviä käsityksiä siitä, että luontainen suoraan tarkoittaisi turvallista sekä terveellistä ja että tehdasvalmisteet sekä lisäaineet olisivat aina terveydelle haitallisia.

Heinonen muistuttaa, että ruoan turvallisuuden mittari ei ole kokemus vaan tieteellinen tieto, joka perustuu tiedeyhteisön yhteisesti sopimilla menetelmillä tehtyihin tutkimuksiin.

– Minun missioni on välittää asiatietoa ruuan turvallisuudesta. Olen erityisen otettu työni saamasta tunnustuksesta, sillä  valitettavan usein tieteellinen fakta jää huomiotta kaikenlaisen huuhaan hämärtäessä käsitystä terveellisestä ja turvallisesta ruuasta, toteaa Heinonen.

Skepsis ry on suomalaisten skeptikkojen vuonna 1987 perustama tieteellinen yhdistys.

Lisätietoja:

Professori Marina Heinonen, marina.heinonen@helsinki.fi, https://twitter.com/marinaheinonen