Lasten ja perheiden kannustaminen terveellisiin ruokatottumuksiin on tärkeää, koska lapsuudessa kehittyneet ruokatottumukset voivat jatkua myös aikuisiässä.
– Vanhempien ruoankäyttö ja kodin ruokasisustus eli lapsen saatavilla olevat terveelliset tai epäterveelliset ruoat ovat johdonmukaisesti yhteydessä lasten ruoankäyttöön, sanoo Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa väittelevä
– Tulokset painottavat epäterveellisten ruokien saatavuuden rajoittamista. Kodin ruokasisutuksessa kannattaa niiden sijaan panostaa esimerkiksi värikkäisiin kasviksiin, hedelmiin ja marjoihin. Lisäksi myös isät pitää huomioida paremmin perheiden ruoankäyttötutkimuksissa, jolloin sosiaalinen ruokaympäristö kyetään kuvaamaan kokonaisvaltaisemmin, Henna Vepsäläinen toteaa.
Vepsäläinen käytti väitöstutkimuksessaan aineistoa suomalaisesta, yli 860 3–6-vuotiasta lasta ja 66 päiväkotia käsittäneestä
________________
Henna Vepsäläinen väittelee 20.6.2018 klo 12 maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa aiheesta "