Tiedekulmassa tarjolla järkeä hulluun maailmaan

Helsingin yliopiston Tiedekulman Crazy World -tapahtumasarjassa 10.–21.9.2018 pohditaan maailman tilaa sekä etsitään ratkaisuja kiristyneen kansainvälisen ilmapiirin ja vastakkainasettelujen keskeltä. Tarkasteltavana ovat suurmieskultin paluu, finanssikriisit, luottamus maailmanpolitiikassa, sometotuudet, uskonto ja valta sekä Venäjän mysteeri.

Kansainvälinen maailmanpoliittinen tilanne muuttuu huimaavaa vauhtia ja yhteistyö valtioiden välillä hankaloituu. Yhteiset sopimukset ja ihmisoikeudet ovat jääneet valtapolitiikan ja nationalismin varjoon. Some on tuonut mukanaan uusia osallistumisen tapoja ja läpinäkyvyyttä mutta myös valeuutisia, vihapuhetta ja vaihtoehtoisia faktoja. Uskonto politisoituu monessa maassa ja sen rooli korostuu sodan ja rauhan kysymyksissä.

Tiedekulmassa kysytään, ovatko maailmanpolitiikan ja talouden pelisäännöt muuttuneet? Kaipaammeko vahvoja johtajia? Mitkä ovat olleet kymmenen vuotta sitten kärjistyneen talouskriisin opetukset? Onko demokratia vaarassa, kun vaaleihin ja kansanäänestyksiin pyritään vaikuttamaan uusilla tavoilla? Mitä uskontojen kentällä tapahtuu ja millainen rooli uskonnoilla on maailman valtapolitiikassa? Entä mitä tavallisten venäläisten arjessa tapahtuu?

Kahden viikon aikana Tiedekulman lavalle asettuu nimekkäitä asiantuntijoita sekä kommentaattoreita. Mukana ovat muun muassa Juhana Aunesluoma, Anu Kantola, Anu Koivunen, Petteri Orpo, Elina Vuola ja Johanna Vuorelma. Tervetuloa mukaan!

Ohjelma:

Ma 10.9. klo 17 Anti-Authoritarians – Hullu vuosi 1968

Ti 11.9. klo 17 Maailman henkinen tila

Ke 12.9. klo 17 Itsevaltiaiden paluu

To 13.9. klo 17.30 Finanssikriisit ja lyhyt muisti

Pe 14.9. klo 9 Horizon Europe – Tutkimuksen tulevaisuusaamu (ennakkoilmoittautuminen)

Ma 17.9. klo 17 Elävä tiedekirjasto: Ulkomaat (Kirjojen sijaan tilaisuudessa on lainattavana tutkija 15 minuutiksi innostavaan keskusteluun, valikoimassa maailman eri alueiden ja kulttuurien asiantuntijoita)

Ti 18.9. klo 17 Sometotuuden aika

Ke 19.9. klo 17 Uskonto ja valta

To 20.9. klo 17 Venäjän mysteeri

Pe 21.9. klo 17.30 Pubivisa: Hullu maailma

Ma 10.9. – su 23.9. Valokuvaaja Colin Robinsin näyttely Anti-Authoritarians. West Berlin 1968-2018 on esillä Tiedekulmassa koko teeman ajan.

Osallistu tapahtumiin paikan päällä, seuraa verkossa livestriiminä tai katso tallenteena!

Päivitä tietosi maailmasta Tiedekulmassa 10.-21.9. Crazy World

Katso Tiedekulman tapahtumat suorina lähetyksinä tai tallenteina

Parhaat palat näet myös Tiedekulman YouTube-kanavalta

Seuraa Tiedekulmaa sosiaalisessa mediassa:

Tiedekulma Facebookissa

Tiedekulma Twitterissä

Tiedekulma Instagramissa

#CrazyWorld