Opiskelijoiden HELSEED-yrittäjyysohjelman ensimmäiset sijoitukset tehtiin ympäristöystävällisiin viherkasvatuslaitteisiin ja syövän hoidon digitaaliseen ratkaisuun

Vuoden 2021 HELSEED-ohjelma käynnistyy huhtikuussa.

Helsingin yliopiston keväällä 2020 perustaman HELSEED-yrittäjyysohjelman tavoitteena on tukea ja kannustaa opiskelijoita viemään ideoitaan kohti startup-yrityksiä. Helsingin yliopiston rahastot tekee 10 000 – 50 000 euron alkuvaiheen sijoituksen lupaavimpiin startupeihin.

Ohjelmaa tukeakseen Helsingin yliopiston rahastot perusti alkuvuonna 2021 HELSEED-lahjoitusrahaston, jonka pääomaa ja tuottoa käytetään näihin sijoituksiin. Rahaston ensimmäinen ankkurilahjoittaja oli Tradekan Säätiö 50 000 euron lahjoituksella.

– Tradekan lahjoitus oli hieno avaus ja olemme siitä kiitollisia. Toivomme, että muutkin innostuisivat lahjoittamaan rahastoon ja sitä kautta tukemaan opiskelijoiden yrittäjyyttä, sanoo Helsingin yliopiston sijoitusjohtaja Anders Ekholm.

Ensimmäiset sijoitukset tehty

Nyt Tradekan lahjoitus on löytänyt sijoituskohteensa, kun ohjelman ensimmäiset sijoitukset on tehty. Sijoituksen saavat Evergreen Viherseinät Oy ja Evexia Oy ja ne ovat molemmat arvoltaan 30 000 euroa.

Evergreen Viherseinät Oy valmistaa ja myy käyttäjä- ja ympäristöystävällisiä viherkasvatuslaitteita ja niihin liittyviä palveluja. Ne tuottavat runsaan sadon ja ovat osa ihmisten ja yritysten arkitiloja. Hyötykasvien lisäksi ne lisäävät tilojen viihtyisyyttä. Evexia Oy kehittää uutta digitaalista ratkaisua osaksi syövän potilaslähtöistä hoitoa. Evexian mobiilisovelluksen, data-analyysin ja kliinisen lääkärinäkymän avulla lääkärit pystyvät tekemään parempia ja objektiivisempia hoitopäätöksiä, jotka hyödyttävät kaikkia osapuolia.

Sijoitusneuvotteluja käydään aktiivisesti vielä muidenkin HELSEED-ohjelmassa olleiden tiimien kanssa, joten sijoituspäätöksiä on mahdollisesti tulossa vielä lisää. Ensimmäisessä HELDEED-ohjelmassa jätettiin kaikkiaan yli 20 liiketoimintasuunnitelmaa. 

– HELSEEDin alku on ollut erittäin onnistunut. Uskon, että nyt tehdyt sijoitukset innostavat opiskelijoita tuomaan esiin uusia lupaavia startupeja. Opiskelijoissa on valtavasti potentiaalia, toteaa ohjelmasta vastaava Helsingin yliopiston sijoituspäällikkö Marko Berg.

HELSEED-työpajoista tietoa ja tukea kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille

Helsinki Think Company järjestää kevään aikana HELSEED-työpajoja, joissa tarjotaan tukea ja työkaluja liiketoiminnan eri vaiheisiin aina idean kirkastamisesta liiketoimintamallin valintaan, markkinointiin ja idean pilotointiin. Syksyllä työpajat jatkuvat, jolloin osallistujat voivat hioa yritysideaansa pidemmälle. Työpajat pidetään englanniksi zoomissa.

HELSEED-työpajat ovat avoimia kaikille yrittäjyystaidoista kiinnostuneille, ja niihin voi osallistua yksittäin omien tarpeiden mukaan tai tulla mukaan koko sarjaan. Työpajoihin osallistuminen ei edellytä alkuvaiheen rahoituksen tavoittelua eikä liiketoimintasuunnitelman jättämistä osana HELSEED-ohjelmaa.

Lisätietoja:

Marko Berg, sijoituspäällikkö, Helsingin yliopisto

p. 041 534 9893, marko.berg@helsinki.fi

Micaela Haapanen, HELSEED programme manager, Helsinki Think Company

p.  044 445 7654, micaela@thinkcompany.fi

 

Lue lisää:

HELSEED-ohjelman verkkosivut

Tiedote helmikuu 2021: Helsingin yliopisto perusti opiskelijoiden startup-yrityksiin sijoittavan HELSEED-lahjoitusrahaston – Tradeka ankkurilahjoittajaksi