Kivuton verensokerin mittausmenetelmä ja 12 muuta tiedeinnovaatiota esillä Slushissa

Helsingin yliopisto esittelee Slushissa huippututkimukseen perustuvia innovaatioita eri tieteenaloilta. Tällä hetkellä ajankohtaisia ovat GlucoModicum, Biodecon, Moprim ja Nanojet. Helsingin yliopiston HiLIFE tuo elämäntieteet mukaan Slush Y Science -tapahtumassa.

Helsingin yliopistossa tehdään kansainvälisesti merkittävää tutkimusta, joka tarjoaa uusinta tietoa ja ratkaisuja maailmanlaajuisiin haasteisiin. Yliopiston osastolla esitellään yhteensä 13 kaupallistamisen eri vaiheessa olevaa innovaatiota. Slushissa ne ovat etsimässä yhteistyökumppaneita, yrittäjiä ja rahoittajia.

GlucoModicum kehittää neulatonta ja kivutonta verensokerin mittausmenetelmää diabeetikoille. Biodecon on ympäristöystävällinen aine, jolla voidaan neutraloida kemiallisia ja biologisia taisteluaineita sekä muita vaarallisia kemikaaleja. Moprimin tarkka kiihtyvyysdatan analysointiteknologia luo uusia mahdollisuuksia kännyköiden keräämien tietojen hyödyntämiseen esimerkiksi kaupunkien liikennesuunnittelussa. Nanojet kehittää korkean teknologian ratkaisuja biokuvantamiseen nanometriskaalassa.

Sijoitusvaihtoehtoja löytyy lääketieteen keksinnöistä koulutusvientiin, toimitusjohtaja Jari Strandman kertoo.

Helsinki Innovation Services (HIS) toimii kaupallistamisen asiantuntijana tutkijoiden ja yritysmaailman välillä tavoitteenaan edistää innovaatioiden päätymistä yhteiskunnan käyttöön.

– Huippututkimukseen perustuvat yritykset tai vasta kaupallistamisprosessissa olevat innovaatiot ovat ainutlaatuisia sijoituskohteita. Sijoitusvaihtoehtoja löytyy lääketieteen keksinnöistä koulutusvientiin, toimitusjohtaja Jari Strandman Helsinki Innovation Servicesistä kertoo.

Tutustu kaikkiin Helsingin yliopiston Slushissa esittelemiin tiedeinnovaatioihin.

Tervetuloa tutustumaan innovaatioihin ja niiden takana oleviin tutkijoihin!

Helsingin yliopiston osaston numero Slushissa on 6C.1.

Slush Y Science tuo elämäntieteet Slushiin

Slush Y Science on Helsingin yliopiston uusin aluevaltaus Slushissa. Ensimmäistä kertaa järjestettävä virallinen sivutapahtuma tuo elämäntieteiden tutkimuksen, yritysyhteistyön ja startup-yritykset esille uudessa ympäristössä. Tapahtuman järjestää Helsingin yliopisto ja HiLIFE yhdessä Slushin kanssa. Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii rekisteröitymisen.

Lisätiedot:

Helsinki Innovation Services Ltd: Jari Strandman, +358 40 700 6968, jari.strandman@helsinki.fi

GlucoModicum: Jokke Mäki, +358 40 586 0946, jokke.maki@outlook.com

Biodecon: Ilkka Pajari, +358 40 485 9736, ilkka.pajari@helsinki.fi

Moprim: Petri Martikainen, +358 50 550 0666, petri@moprim.com, www.moprim.com

Nanojet: Edward Hæggström, +358 29 415 0684, edward.haeggstrom@helsinki.fi

Slush Y Science: Vincenco Cerullo, +358 50 3502300, vincenzo.cerullo@helsinki.fi