Genelec lahjoitti 9000 euroa Helsingin yliopiston koronatutkimukselle

Halusimme lahjoittaa kohteeseen, joka on kansainvälinen ja hyödyttää laajasti, sanoo Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian. Yhteiskunnallinen osallistuminen on yritykselle tärkeää.

Äänentoistolaitteita valmistava suomalainen perheyritys Genelec on lahjoittanut 9 000 euroa Helsingin yliopiston koronavirustutkimukselle. Summa saatiin kasaan verkossa järjestetyn kansainvälisen hyväntekeväisyyshuutokaupan kautta. Huudettavana olivat laulaja Tarja Turusen signeeraamat käsin tehdyt kaiuttimet.

– Kyllä tämä oli hieno kokemus, Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian sanoo.

Genelecissä oli covid-19-pandemian alusta asti selvää, että yritys haluaa olla mukana koko maailmaa koskettavan ongelman ratkaisemisessa. Lahjoituskohteen kriteereinä pidettiin kansainvälisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Tärkeää oli myös, että summan käyttötarkoitus oli tiedossa, ja että sen hyödyt suuntautuisivat mahdollisimman laajalle.

– Helsingin yliopiston koronatutkimus täytti kaikki kriteerit, Naghian sanoo.

– Se on ajankohtaista, pitkäjänteistä ja syvää. Ja samalla se palvelee kansainvälisesti.

”Haluamme kannustaa esimerkillämme myös muita yrityksiä”

Lahjoittaminen ja yhteiskunnallinen osallistuminen ovat Siamäk Naghianin mukaan keskeinen osa Genelecin filosofiaa.

Yritys ei toimi ympäristöstään irrallisena, vaan osana sitä, Naghian sanoo.

– Tällaiset teot ovat yksi tapa vaikuttaa maailman kehitykseen.

Osallistuminen tuo Naghianin mukaan hyvää mieltä myös yrityksen sisällä. Koronavirustutkimukseen tehdystä lahjoituksesta on tullut lisäksi positiivista palautetta Genelecin jakelukanavilta ja loppukäyttäjiltä.

Naghian toivoo, että Genelec voi toimia asiassa esimerkkinä myös muille yrityksille.

– Rohkaisemme muitakin osallistumaan samaan. Saadaan liikkeelle yhteishenki.

 

Lue lisää aiheesta COVID-19 -sivulta, joka kokoaa tutkijoiden ja tutkimusryhmien pandemiaan liittyvää työtä. Yhteistyössä ovat mukana myös HUS ja THL.

Tutustu kaikkiin koronakriisiin liittyviin ratkaisuihimme ja uutisiimme

Lahjoita maailman parhaaksi

Ko­ro­na­vi­rus­tut­ki­mus tar­vit­see no­peas­ti li­sää re­surs­se­ja

Helsingin yliopistolla on kaksi tavoitetta: haluamme olla mukana ratkaisemassa akuuttia kriisiä sekä estää vastaavaa kriisiä puhkeamasta uudelleen. Tutkijamme kehittävät kiivaasti uutta diagnostiikkaa ja lääkehoitoja COVID-19- taudin hoitoon. Lisäksi varaudumme tuleviin haasteisiin esimerkiksi kehittämällä ennakoivia diagnoosimenetelmiä. Nyt tehtävällä tutkimuksella on äärettömän suuri merkitys terveydenhuollon ja yhteiskuntien toimintakyvylle niin Suomessa kuin globaalisti.

Voit olla mukana tukemassa ratkaisujen löytymistä lahjoittamalla tutkimukselle. Lahjoituksilla on suuri merkitys nyt, sillä kiireellinen tutkimus tarvitsee myös rahoitusta nopeasti.

Tue tutkimusta

Lue lisää COVID-19 -sivulta, joka kokoaa tutkijoiden ja tutkimusryhmien pandemiaan liittyvää työtä. Yhteistyössä ovat mukana myös HUS ja THL.