Kotitalousopettajaksi opiskelevien ainejärjestöllä Kopedalla on opiskelijapolvelta toiselle kulkeva reseptivarasto, jonka alkuperä on peittynyt historian hämärään. Joulumyyjäisiin opiskelijat leipovat muun muassa saaristolaisleipää ja piparkakkutaikinaa.
— Suurin uudistus on, että vegaanisten toiveiden yleistyttyä osaan leivonnaisista käytetään voin sijasta margariinia, kertoo viidennen vuoden opiskelija Aino Antas.
Seljankukkaglögi on yksi opiskelijoiden menekkituotteista.
— Glögiä saa höyryävänä mukiin tai pullotettuna kotiin vietäväksi.
Myyjäispöytä pystytetään opettajaopiskelijoiden kotikortteliin Siltavuorenpenkereelle jo joulukuun alussa, mutta seljankukkaglögi sopii täydellisesti koko sesonkiin, joululomaan ja sohvannurkan huilihetkiin.
Seljankukkaglögi
1 l omenamehua
1,5 dl seljankukkamehutiivistettä
2 kanelitankoa
1 vaniljatanko
1 rkl kardemummaa (mieluiten kokonaisia)
1 rkl neilikkaa
Sekoita ainekset kattilassa, kuumenna ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Siivilöi ja tarjoile kuumana.
Artikkeli on julkaistu Yliopisto-lehdessä 10/2021.