Juttu on julkaistu Yliopisto-lehdessä 6/2023.
Suomalaiset saavat ruoastaan liian vähän B-vitamiineihin kuuluvaa folaattia, jota tarvitaan muun muassa verisolujen muodostuksessa. Erityisen tärkeää se on sikiölle alkuraskauden aikana. Joissakin maissa folaattia lisätäänkin viljavalmisteisiin sikiön hermostoputken sulkeutumishäiriöiden ehkäisemiseksi.
Fengyuan Liu paneutui myös folaatin saatavuuden parantamiseen ja löysi lupaavia, helppojakin menetelmiä muokata elintarvikkeita. Hän jatkaa nyt työtään Kiinassa, mutta tutkimus etenee myös Helsingin yliopistossa Viikin kampuksella.
— Keskitymme erityisesti palkokasveihin B-vitamiinien lähteinä, kertoo vanhempi yliopistonlehtori
Fengyuan Liu sai yhden Helsingin yliopiston vuoden 2022 väitöskirjapalkinnoista. Muut palkitut ovat kemisti
Yliopisto-lehti on Helsingin yliopiston tiedeaikakauslehti, joka on sitoutunut Journalistin ohjeisiin.