Helsingin yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin ennätysmäärä hakemuksia

Kansainvälisiin maisteriohjelmiin tuli yhteensä 8506 hakemusta. Suosituimmat ohjelmat olivat Master's Programme in Computer Science ja Master's Programme in Data Science.

Helsingin yliopiston kansainvälisessä maisterihaussa saattoi hakea 35 maisteriohjelmaan, joiden opetuskieli on englanti. Monissa näistä ohjelmista voi suorittaa opintoja osittain tai kokonaan myös suomeksi tai ruotsiksi. Näihin maisteriohjelmiin tuli 4.1.2023 päättyneessä haussa yhteensä 8506 hakemusta. Aloituspaikkoja syksyllä 2023 alkavissa ohjelmissa on 835. 

Suosituin ohjelma oli Master's Programme in Computer Science, johon tuli yhteensä 790 hakemusta. Toiseksi eniten hakemuksia, 768, sai Master's Programme in Data Science, ja kolmanneksi eniten hakemuksia, 561, sai Master's Programme in Environmental Change and Global Sustainability

Helsingin yliopiston ainoaan englanninkieliseen kandiohjelmaan, Bachelor's Programme in Science, tuli 4.1. päättyneessä haussa 421 hakemusta, mikä on huomattavasti edellisvuotta enemmän (264 kpl vuonna 2022). Haku täydentyy myöhemmin, sillä osa hakijoista hakee ohjelmaan samaan aikaan korkeakoulujen yhteishaun kanssa. 

– Olen iloinen nähdessäni, että laaja valikoima kansainvälisiä ohjelmiamme on erittäin suosittu tulevien opiskelijoiden keskuudessa, varsinkin kun olemme viime vuosina panostaneet paljon sekä opetuksen sisällön että opetusmenetelmien kehittämiseen perustuen erittäin korkean tason tutkimukseemme. Odotamme innolla, että saamme ensi syksynä toivottaa tervetulleeksi suuren joukon uusia opiskelijoita kaikkialta maailmasta yliopistollemme, opetuksesta vastaava vararehtori Kai Nordlund sanoo. 

Helsingin yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiin kandi- ja maisteriohjelmiin haetaan korkeakoulujen kevään toisen yhteishaun yhteydessä 15.–30.3.2023. 

Hakemuksia 148 maasta 

Kansainvälisiin maisteriohjelmiin tuli hakemuksia 148 maasta (2022: 142 maasta). Eniten hakemuksia tuli Suomen lisäksi Pakistanista, Bangladeshista ja Kiinasta. Suomalaisten hakemusten osuus laski huomattavasti edellisvuosista ja oli vain 11 prosenttia (2022: 23 %). 

Lukuvuosimaksuvelvollisten eli EU- ja Eta-maiden ulkopuolisten hakijoiden prosenttiosuus oli 79 (2022: 68 %). 90 prosenttia lukuvuosimaksuvelvollisista hakijoista haki myös apurahaa. 

Päätökset valittavista opiskelijoista ja myönnettävistä apurahoista julkaistaan viimeistään huhtikuun puolivälissä, minkä jälkeen opiskelijat ilmoittavat, ottavatko he opiskelupaikan vastaan. Opinnot alkavat syksyllä 2023.