Haku yli 230 uuteen väitöskirjatutkijan paikkaan Helsingin yliopistossa on nyt auki

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa pilotissa on haettavana kolmevuotisia tohtorikoulutuspaikkoja 11 alakohtaiseen koulutuspilottiin. Hakuaika päättyy 22. huhtikuuta.

Hakuaika Suomen hallituksen käynnistämään ja opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaan tohtorikoulutuspilottiin on alkanut. Haku päättyy 22. huhtikuuta. Helsingin yliopistossa tarjolla on 236 paikkaa yhteensä 11 alakohtaisessa koulutuspilotissa. Tutustu koulutuspilotin aloihin englanninkielisillä sivuilla. 

Tohtorikoulutuspilotin tavoitteena on, että väitöskirjatutkimus tehdään alusta loppuun kolmivuotisen rahoituskauden aikana. 

Yhteistyö entistäkin tärkeämpää 

Pilotissa luodaan uusia käytänteitä, jotka tukevat tavoiteajassa valmistumista sekä tohtoreiden työllistymistä laajasti yksityiselle ja julkiselle sektorille. 

Oleellinen osa pilottia on liikkuvuuden lisääminen yliopistojen, yritysten, tutkimuslaitosten ja muiden organisaatioiden välillä, sillä merkittävä osuus tohtorikoulutuspilotista valmistuneista tohtoreista tulee työllistymään yliopiston ulkopuolisiin työtehtäviin. 

Yhteistyön kautta yhä useampi väitöskirjatutkija pääsee tutustumaan tohtoriopintojensa aikana eri kumppaneiden toimintaan muun muassa yritysvierailuissa ja tapahtumissa.  

 – Nyky-yhteiskunnan haasteet vaativat korkeasti koulutettuja asiantuntijoita. Pyrimme kehittämään tohtorikoulutusta niin, että meiltä valmistuneet tohtorit pystyvät vastaamaan näihin monitieteisiin haasteisiin, sanoo Helsingin yliopiston tutkijakoulun johtaja Minna Palander-Collin. 

Pilotti on uudenlainen mahdollisuus  

Vararehtori Anne Portaankorva muistuttaa, että pilotti on osa käynnissä olevaa tohtorikoulutuksen kehittämisen kokonaisuutta.  

– Hallituksen käynnistämä tohtorikoulutuspilotti on askel kohti nykyaikaistettua tutkimusmaailmaa. Pilotti antaa meille upean mahdollisuuden kehittää tohtorikoulutuksen käytänteitä ja parantaa väitöskirjatyön tukea ja ohjausta entisestään.