Uusi reitti Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden kandiohjelmaan

Verkkokurssi korvaa perinteisen valintakokeen ja tarjoaa vaihtoehdon todistusvalinnan rinnalle keväällä 2020.

Yhteiskunta tänään on verkkokurssi, jonka suorittamalla on keväästä 2020 alkaen mahdollista päästä Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden kandiohjelman tai Tampereen yliopiston yhteiskuntatutkimuksen opiskelijaksi.  

Helsingin yliopistoon hakeneista verkkokurssin parhaiten suorittaneet pääsevät näyttökokeeseen. Sen perusteella valitaan sosiaalitieteiden kandiohjelman uudet opiskelijat niiden lisäksi, jotka pääsevät opiskelemaan todistusvalinnan kautta. Perinteistä valintakoetta ei siis ole luvassa.  

Kurssille voi osallistua joko Helsingin yliopiston tai Tampereen yliopiston kautta. Samalla suorituksella voi hakea molempiin hakukohteisiin. 

Jos haluat hakea verkkokurssin kautta Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden kandiohjelman opiskelijaksi, toimi näin:

  • Ilmoittaudu yhteishaussa hakukohteeseen "Päähaku, sosiaalitieteiden kandiohjelma: sosiaalipsykologia, sosiologia ja yhteiskuntapolitiikka, valtiotieteiden kandidaatti ja maisteri (3+2 v)" 1.4.2020 klo 15.00 mennessä. 
  • Ilmoittaudu lisäksi verkkokurssille 1.4.2020 klo 15.00 mennessä. Ilmoittautuminen verkkokurssille alkaa 2.3.2020.
  • Lisätietoa ja tarkemmat ohjeet Opintopolku.fi -palvelussa: Sosiaalitieteiden kandiohjelma, valtiotieteiden kandidaatti ja maisteri (3v + 2v) > Hakeminen > Valintaperusteet > Kurssivalinta

Verkkokurssi pähkinänkuoressa: 

  • Verkkokurssi alkaa 2.3.2020 aukeavilla, itsenäisesti suoritettavilla kurssiosioilla. Nämä osiot on tehtävä viimeistään 5.4.2020. Tämän jälkeen opiskelu jatkuu suljetussa oppimisympäristössä. Kurssi päättyy 11.5.2020.
  • Verkkokurssi suoritetaan DigiCampus-palvelussa.
  • Osallistuminen verkkokurssille on maksutonta.
  • Lisätietoa ja tarkemmat ohjeet Opintopolku.fi -palvelussa: Sosiaalitieteiden kandiohjelma, valtiotieteiden kandidaatti ja maisteri (3v + 2v) > Hakeminen > Valintaperusteet > Kurssivalinta 

Huomioithan, että verkkokurssi ei tuota yksinään korkeakoulukelpoisuutta, vaan myös verkkokurssin kautta ylipistoon hakevalla tulee olla suoritettuina korkeakoulukelpoisuuden tuottavat aiemmat opinnot.  

Helsingin yliopistossa kaikissa hakemiseen liittyvissä kysymyksissä auttaa Helsingin yliopiston hakuneuvonta.

Verkkokurssi kertoo, millaista opiskelu oikeasti on 

– Verkkokurssilla voi olla monipuolista sisältöä kandiohjelman eri teemoista ja opintosuunnista. Näin se antaa hyvän ikkunan siihen, mitä opiskelemaan päässeillä on edessään, kertoo Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden kandiohjelman johtaja Arho Toikka

– Opiskelu verkkokurssilla on myös pedagogisesti ja kokemuksena lähempänä sosiaalitieteiden opiskelua yliopistolla kuin pääsykokeeseen pänttääminen. 

Kurssi on viiden opintopisteen laajuinen ja kuuluu sosiaalitieteiden kandiohjelman syksyllä 2020 uudistuviin perusopintoihin. Siinä tapauksessa, että ei tule valituksi yliopistoon, voi opintoja halutessaan jatkaa Avoimessa yliopistossa

Yhteiskunta tänään on syntynyt Helsingin ja Tampereen yliopistojen yhteistyönä, osana valtakunnallista Toinen reitti yliopistoon -hanketta. Sitä on pilotoitu Tampereen yliopistossa keväällä ja syksyllä 2019.

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto on ollut vahvasti mukana kehittämistyössä. Verkkokurssi on tulossa Avoimen yliopiston omaan opintotarjontaan syksyllä 2020. Avoimen yliopiston opintotarjonta lukuvuodelle 2020-2021 julkaistaan 1.7.2020.