Opiskelijat tuottavat kaupunkikulttuuritapahtuman Espoon Keraan

Mitä sinä tekisit tyhjällä logistiikkahallilla? Minkälaista tilapäiskäyttöä haluaisit Espoon Keraan? Tätä pohditaan tyhjäksi jääneiden tilojen tilapäiskäyttöä hyödyntävällä Helsingin yliopiston Tilapioneerit-kurssilla.

Kurssi yhdistää toimintamahdollisuuksista haaveilevat kansalais- ja kulttuuritoimijat, kaupunkitutkimuksen asiantuntijat sekä viranomaiset.  Kurssille osallistuu kolmekymmentä Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston opiskelijaa ja tarkoitus on pilotoida tilapäiskäyttöä ja tutkia aluekehittämistä.

Joukossa ideat tiivistyvät

Tilapioneereilla on käsillään ainutlaatuinen tilaisuus hyödyntää valtavaa logistiikkahallia ja täyttää kolkko halli siellä ennennäkemättömällä toiminnalla.

Kiehtovinta kurssin ideassa on se, että suuri tapahtuma järjestetään talkoovoimin vain muutamassa viikossa. Monitieteisessä porukassa ideoihin saa sellaisia uusia kulmia, joita ei itselle juolahtaisi mieleen, sanoo yhteiskuntapolitiikan opiskelija Erik Nyroos.

Tapahtuman ohjelmasuunnittelu pursuaa ideoita ja ohjelman toteuttajien koordinointi on kovassa vauhdissa monenlaisten toimijoiden suuntaan.

Kurssilaiset suunnittelevat ja työskentelevät tuotantoryhmissä, jotka koordinoivat Kerapian toteutumista. Tuotantoryhmien päivät täyttyvät työskentelystä - tilaryhmä suunnittelee ja luo Kerapian kaupunkilaboratorion ilmeen, verkostoryhmä etsii tapahtuman toteuttajia ja kontaktoi mahdollisia yhteistyökumppaneita, ohjelmaryhmä koordinoi tapahtumapäivän ohjelmaa ja viestintäryhmä hoitaa tapahtuman tiedotusta, markkinointia ja mediasuhteita.

Asukkaille avautuu uusia tapoja nauttia lähiympäristöstään

Yliopistokurssi huipentuu lauantaina 6.5.2017 kello 11-18 järjestettävä kaupunkikulttuuritapahtuma Kerapiaan. Silloin autioituneeseen logistiikkahalliin syntyy yhden päivän ajaksi uusi kaupunki, jossa Keran tulevaisuus on kaikkien ulottuvissa.

Kerapia-kaupunkilaboratorion puistossa, esiintymisareenalla, ruokatorilla ja muissa tiloissa on tarjolla kaikenikäisille elämyksiä ja uusia kohtaamisia.

Aalto yliopiston Taide Nyt -kurssilaiset rakentavat halliin installaation ja Helsingin yliopiston Tulevaisuuden Kera ja kiertotalous-kurssi esittelee postereitaan.

Paikalle saapuu myös musiikkia, nyt jo varmistuneena kaksikielinen Lulu Band. Tapahtuma on maksuton, mutta ruokakojuja varten kannattaa varata käteistä mukaan.

Teemana kiertotalous

Tapahtumatilan somistuksessa hyödynnetään kierrätettävää materiaalia, kun tapahtumaa varten tarvitut materiaalit kerätään kadun toiselta puolelta, yhteistyökumppaniltamme Nihtisillan Kierrätyskeskukselta.

Nollabudjetilla toteutettava tuotanto toimii verkostomaiseen tyyliin; tapahtuma kerää lähialueiden ja koko pääkaupunkiseudun tekijöitä luomaan yhteistä Kerapiaa.

Lisatietoja ja materiaalia:

Tilapioneerit-opiskelijoiden viestintäryhmän puolesta

Anni Takkinen 050 377 8849

Pilvi Ahtinen 050 345 9920

Pinja Ylioja 040 4181149

tilapioneerit@gmail.com

Kotisivut: http://tilapioneerit.fi/

Mediakuvia: http://tilapioneerit.fi/media/

Facebook: https://www.facebook.com/tilapioneerit/

Twitter ja Instagram: @Tilapioneerit

Kerapia: https://www.facebook.com/events/1755302118115074/

 

Viestinnän asiantuntija Riitta-Leena Inki, Helsingin yliopisto

Sähköposti: riitta-leena.inki@helsinki.fi

Puhelin: 050 448 5770

Twitter: @inkiriitta