TAT tukee viestinnän professuurihanketta 50 000 eurolla

Viestinnän ammattilaisten yhdistys ProCom on aloittanut yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa varainhankinnan, joka tähtää organisaatioviestinnän professuurin perustamiseen. Taloudellinen tiedotustoimisto TAT tukee nyt hanketta merkittävällä, 50 000 euron summalla.

-  On esimerkillistä, että TAT ymmärtää viestinnän koulutuksen ja tutkimuksen arvon tulevaisuuden menestystekijänä, sanoo dekaani Hannu Nieminen Helsingin yliopistosta.

– Kyseessä on merkittävä kulttuuriteko tärkeän hankkeen puolesta, kiittää ProComin toimitusjohtaja Elina Melgin ja toivoo, että lisää lahjoituksia saataisiin pian. Professuuri voidaan perustaa heti, kun varat ovat kasassa.

Varainhankinnalla halutaan turvata organisaatioviestinnän korkeatasoinen opetus Suomessa. Yliopistojen rahoittamisen alasajossa myös organisaatioviestinnän opetus ja tutkimus ovat vaikeuksissa. Samaan aikaan työelämäviestinnässä tarvitaan aivan uudenlaista teknologista osaamista sekä käytännönläheisiä osallistavaan vuorovaikutukseen perustuvia johtamistaitoja. Professor of practice -tyyppiseen professuuriin valitaan henkilö, jolla on ylin akateeminen oppiarvo mutta lisäksi vankka käytännön kokemus yritysten ja yhteisöjen viestinnästä. Professori voi tulla myös muualta kuin Suomesta.

Professuurin perustamiseen tarvitaan minimissään 360 000 euroa. ProCom teki ensimmäisen lahjoituksen keväällä, 30 000 euroa. Viestintäväki on myös lahjoittanut pienempiä summia. Professuurin paikkana on Helsingin yliopisto, mutta professuurilla tuetaan myös muita maan yliopistojen vastaavia oppiaineita.

Lisätiedot:

Hannu Nieminen, dekaani, Helsingin yliopisto, puh. 040 560 5248
Elina Melgin, toimitusjohtaja, ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry, puh. 040 821 1688

Lisää tietoja Helsingin yliopiston ProCom-rahaston sivuilta: https://www.helsinki.fi/fi/rahastot/procom  
ProCom-rahaston video: https://www.youtube.com/watch?v=LEPD-HOmZnk  
Hannu Niemisen blogikirjoitus aiheesta: http://viestijat.fi/tyoelamaprofessuuri-on-mahdollisuus/  

Tiedote on julkaistu alunperin ProCom - Viestinnän ammattiaiset ry:n verkkosivuilla. Lue lisää www.procom.fi  
Taloudellinen tiedotustoimisto TAT http://www.tat.fi/