Alumnilta merkittävä lahjoitus oman alan kurssikirjoihin
Matematiikan ja fysiikan alumni Marja Voipio teki joulun 2018 alla merkittävän lahjoituksen Lahjoita kurssikirja -kampanjaan. Erityisesti Voipion toiveena oli luonnontieteen alan e-kirjojen hankkiminen opiskelijoiden ja tutkijoiden käyttöön.

Suoraa tukea opiskelijoille

Marja Voipio pohti joulun alla, mihin konkreettiseen kohteeseen hän voisi tehdä lahjoituksen loppuvuodesta.

– Vaihtoehdoista kurssikirjojen ja mielellään juuri e-kirjojen tukeminen tuntui luontevalta. Oppiaineista toivoin voivani tukea erityisesti fysiikkaa, geofysiikkaa, tähtitiedettä ja meteorologiaa, Marja Voipio kertoo.

Opiskelijoita on ollut mahdollisuus tukea Lahjoita kurssikirja -kampanjan kautta jo vuodesta 2012. Kirjastolle jokainen lahjoitus on ilon aihe.

– Marja Voipion toive tehdä lahjoitus sähköisiin kurssikirjoihin eli e-aineistoihin oli meille hieno uutinen. Lähetimme oppiaineiden tutkijoille ja opettajille tiedustelun oppimateriaalitoiveista, ja saimme ilahtuneen vastaanoton lisäksi nopeasti listan toivotuista kirjoista, iloitsee palvelujohtaja Marja Hirn yliopiston kirjastosta.

– Hankimme kaikki kirjat e-aineistoina. Ainostaan muutamaa kirjaa ei ollut saatavilla sähköisenä, ja siksi hankimme myös muutaman painetun kirjan, Hirn jatkaa.

Lahjoituksella saatiin lähes 20 kirjaa 

Marja Voipion lahjoituksella ostettiin lopulta lähes 20 kirjaa, joista pääosa sähköisinä. Lisäksi kirjasto hankki jonkin verran aineistoa myös omilla määrärahoillaan.

– Lista hankituista kirjoista on vakuuttava. Listalla on aloja, joita ei opiskellessani 50 vuotta sitten vielä edes tunnettu, mutta toisaalta myös muutama fysiikan klassikko, joita opiskeltiin jo tuolloin, Voipio kertoo.

– Toivottavasti muutkin alumnit ja yliopiston ystävät innostuvat tukemaan opiskelijoita ja tutkijoita myös tällä tavalla, kannustaa Voipio.

Lisätietoja kampanjasta

www.helsinki.fi/lahjoitakurssikirja