Latinalainen Amerikka näkyy sunnuntaista alkaen Helsingin katukuvassa

Latinalaisen Amerikan tutkimuksen konferenssi taidetapahtumineen kokoaa Helsinkiin yli 700 asiantuntijaa eri puolilta maailmaa.

Helsinkiin kokoontuu viikonloppuna yli 700 Latinalaisen Amerikan tuntijaa ja tutkijaa eri puolilta maailmaa. Kyse on suurimmasta Suomessa ikinä järjestetystä Latinalaisen Amerikan tutkimuksen tapahtumasta, eurooppalaisen tiedejärjestö CEISALin kymmenennestä konferenssista.

– Sadat latinalaisamerikkalaiset näkyvät varmasti katukuvassa, alue- ja kulttuurintutkimuksen professori ja Latinalaisen Amerikan tutkija Jussi Pakkasvirta sanoo.

Taidetta Unioninkadulla

– Konferenssin yhteydessä vietetään myös kahden arvostetun taitelijan teosten avajaisia Unioninkadulla.

Chileläistaiteilija Paola Vezzani toteuttaa yliopiston rakennusten tuntumaan Unionikatu 35:een Majakka-veistoksen ja meksikolaistaiteilija, arkkitehti Alonso Bravo seinämaalauksen.

– Lisäksi konferenssipuhujana esiintyy kuuluisa kuubalaiskirjailija Leonardo Padura.

CEISALiin eli Consejo Europeo de Investigaciones Sociales de América Latina; European Council for Social Research on Latin America -tiedejärjestöön kuuluu 48 akateemista instituutiota yli 20 Euroopan maasta. Joka kolmas vuosi järjestettävien suurten konferenssien lisäksi se järjestää seminaareja ja harjoittaa julkaisutoimintaa.

Helsingissä 12.–15.6.2022 järjestettävä Un­cer­tain Trajectories: Latin Amer­ica after Globalization -konferenssi koostuu yli sadasta tapahtumasta ja sen luennot ovat yleisölle avoimia.