Koko perheen puuhaa joulunajan Helsingissä

Mammutti, mausteinen kasvipolku, eläinten talvipuuhat ja Lego-paja viihdyttävät lomailijaa.

Joulun tunnelmaa voi käydä aistimassa Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan mausteisella kasvipolulla. Kasvihuoneita koristavat jouluiset kukat amarylliksestä jouluruusuun ja hyasinttiin aina loppiaiseen saakka. Iltapäivän hämyssä tuikkivat valot ja joulutupa virittävät loppuvuoden juhlan tunnelmaan. Löytyypä matkan varrelta jokunen herkkureseptikin.

Kuinka eläimet pärjäävät kylmyydessä?

Luminen luonto on Helsingissä harvinaisuus, mutta eläinten talvipuuhiin voi käydä tutustumassa Luonnontieteellisessä museossa. Suomen luonto -näyttelyssä kuljetaan kotimaan luonnossa ja kohdataan erilaisia tapoja, jotka auttavat kohti kevättä. Eläinten talvitouhujen lomassa voi paeta pakkasta lumitunneliin, kirjoittaa talvitervehdyksen omalle suosikkieläimelle ja tutustua eläinten eväisiin. Joulukalenterin luukkuja avataan näyttelyssä aina aattoon saakka.

Aikamatkalle maailman mullistuksiin

Luonnontieteellisessä museossa tutustua kannattaa myös Muutosta ilmassa -näyttelyyn, joka vie kävijän miljardien vuosien aikamatkalle. Muutosta ilmassa on kertomus aikamme todennäköisesti tärkeimmästä kysymyksestä ja kunnianosoitus Luomuksessa ja muualla Helsingin yliopistossa tehtävälle ilmastonmuutoksen tutkimukselle. Nuorimpia kävijöitä näyttelyssä kiinnostanevat  villamammutit, kivikautinen asumus tai visenttiä metsästävä susilauma.

Rakenna avaruusalus Legoista

Tähtitaivaan tutkimuksesta kiinnostuneet suuntaavat Tähtitorninvuorelle historialliseen Helsingin observatorioon. Vuodenvaihteeseen saakka siellä voi perusnäyttelyn lisäksi tutustua Euroopan avaruusjärjestö ESA:n Rosetta-luotaimen matkaan Aurinkokunnan nuoruuden lähteille komeetta Churyumov-Gerasimenkolle. Uusi pienoisnäyttely "Avaruus LEGO-maailmassa" avautuu Observatoriolla lauantaina 9.1.2016. Avajaispäivänä järjestetään lapsille LEGO-rakentelupaja, jossa voi koota vaikka oman avaruuskiiturin tai tutkimusrobotin.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Uusi näyttely laittaa keskustelun ilmastonmuutoksesta uusiksi​​

Luonnontieteellinen museo ja vuodenvaihteen poikkeusaukioloajat

Observatorion aukioloajat vuodenvaihteessa 

Rosetta – Aurinkokunnan arvoitukset -pienoisnäyttely Observatoriossa