Jatkuvan oppimisen tarjonta laajenee Helsingin yliopistossa 

Helsingin yliopisto tarjoaa lukuvuodelle 2023–2024 ennätysmäärän avointa yliopisto-opetusta. Avoimen yliopiston opiskelijoille avattuja tutkinto-opetuksen kursseja on satoja. 

Helsingin yliopisto on kasvattanut tulevan lukuvuoden avointa yliopisto-opetusta merkittävästi. Monet tiedekunnat ja yksiköt tarjoavat entistä laajemman valikoiman opetustaan avoimina yliopisto-opintoina kaikille siitä kiinnostuneille. Lukuvuonna 2023-2024 avoimena yliopisto-opetuksena on tarjolla kaiken kaikkiaan noin 1 500 kurssia.

Aiempiin lukuvuosiin nähden uutta on erityisesti se, että noin viidellesadalle uudelle tutkinto-opetuksen kurssille on avattu opiskelupaikkoja myös avoimen yliopiston opiskelijoille. Avoimen yliopiston opiskelijat pääsevät näin osallistumaan samoille kursseille yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Suuri osa tällaisista kursseista järjestetään lähiopetuksena yliopiston kampuksilla. 

Tarjolla on edelleen myös verkko-opetusta sekä yksinomaan avoimen yliopiston opiskelijoille suunnattavia kursseja. Avointa yliopisto-opetusta tarjotaan sekä kandi- että maisteritason opinnoista. 

Tarjolle myös kokonaan uusien tieteenalojen opintoja 

Opetuksen laaja avaaminen antaa jatkuville oppijoille yhä monipuolisemmat mahdollisuudet osaamisen vahvistamiseen ja itsensä sivistämiseen. Vakiintuneiden suosikkien rinnalle on saatu myös aivan uutta opintotarjontaa, josta on tässä muutamia poimintoja: 

Koko opintotarjonta on nyt nähtävissä avoimen yliopiston verkkosivuilla. Voit selata opintotarjontaa esimerkiksi koulutusohjelmittain tai uuden hakutoiminnon avulla

Avoimet yliopisto-opinnot pähkinänkuoressa

Avoimet yliopisto-opinnot ovat Helsingin yliopiston koulutusohjelmien ja kielikeskuksen opetussuunnitelmien mukaisia opintoja kaikille kiinnostuneille. Opintoihin ei ole ikärajaa eikä pääsääntöisesti myöskään pohjakoulutusvaatimuksia.

Avoimessa yliopistossa on vuosittain tarjolla yli 1000 kurssia kaikista Helsingin yliopiston tiedekunnista. Opintoja alkaa ympäri vuoden.

Vuonna 2022 avoimia yliopisto-opintoja opiskeli yli 24 000 opiskelijaa, jotka suorittivat yhteensä 85 000 opintopistettä.