Täysin uudistunut Tiedekulma tarjoaa kaupungin kiinnostavimmat keskustelut

Helsingin yliopiston uudessa Tiedekulmassa olet huipputieteen äärellä, keskustakampuksen ytimessä, keskellä intohimoisia nuoria ja viisaita varttuneita. Tiedekulma avataan vaiheittain, avajaisia vietetään keskiviikkona 20.9.2017.

Tiedekulman avajaisteema: Pieni maa, suuri muuttuja

Uuden Tiedekulman avaa ajankohtainen ohjelmakokokonaisuus, joka tarkastelee 100-vuotiaan Suomen paikkaa nopeasti muuttuvassa maailmassa. Syksyn aikana koettavana on lähemmäs parisataa tapahtumaa paikan päällä ja verkossa.

Tule pohtimaan porukassa esimerkiksi sitä, oletko yksin, jos seuranasi on vain robotti, voiko maahanmuuttaja juurtua uuteen kotimaahansa, mistä juureton ihminen imee elämänvoimansa? Millaisin keinoin uusi biotalous ja luonnonmonimuotoisuus voitaisiin sovittaa yhteen tai mitä Britannian EU-ero tarkoittaa maailmantaloudelle? Maailmankahvila-henkisessä tapahtumassa voit kysyä demokratian kriisistä ja kielipajoissa opit kiittämään kymmenellä nykyisen ja menneen maailman kielellä.

Rauhantekijöinä toimivat 5.10. järjestettävässä tapahtumassa Hussein Al-Taee, Pekka Haavisto ja Eva Biaudet, Maailmanpoliittisissa rock-iltamissa 18. lokakuuta soittaa Paleface ja paikalla piipahtaa presidentti Tarja Halonen.

Tiedekulma – avoin työskentelytila keskustassa

Tiedekulma muodostaa kaikille avoimen työskentelytilan, jonne kuka tahansa voi saapua oman hankkeensa kera. Syksyn aikana kokeillaan, miten yhteiset tilat toimivat ja kerätään palautetta. Kannattaakin olla mukana alusta asti ja kertoa mielipiteensä niin ohjelmistosta, tiloista kuin toimintatavoistamme. Palautteen perusteella hiomme Tiedekulmasta timantin juuri sinua varten.

Tiedekulman ylempiin kerroksiin muuttaa Reaktor ja alimpiin kerroksiin sijoittuva Unisport Kluuvi aloittaa toimintansa 21.9. Rakennuksessa pitää päämajaansa niin ikään Helsinki Think Company. Tiedekulma Cafeta pyörittää Fazer ja myöhemmin avattavaa Tiedekulma Shopista vastaa Rosebud.

Tiedekulman tiloja voi myös varata kokous- ja tapahtumakäyttöön. Esimerkiksi suurelle yleisölle suunnattu tietoisku tai yliopistoyhteistyössä tehty seminaaritapahtuma sopivat tiloihin mainiosti. 

Avajaisviikot

  • Torstaina 21.9. Unisport Kluuvi avautuu sporttikansalle klo 9.00
  • Perjantaina 22.9. ovet aukeavat kaikille kaupunkilaisille klo 7.00
  • Torstaina 28.9. Tiedekulman ohjelmisto pärähtää käyntiin: Stagelle nousevat keskustelemaan maailmanpolitiikan asiantuntijat aiheesta nationalismi nyt.