Vuoden suurimman kestävyystapahtuman ohjelma julkaistu: mukana mm. taloustieteilijä Kate Raworth ja presidentti Tarja Halonen

Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston Sustainability Science Days -tapahtuma yhdistyy tänä vuonna maailman suurimman kestävyys- ja innovaatiokonferenssin kanssa. Tapahtumassa 2000 asiantuntijaa kokoontuu ratkaisemaan kestävyyshaasteita. 

Vuoden merkittävimmän kestävyystieteiden ja -innovaatioiden tapahtuman ohjelma on julkaistu. Sustainability Science Days järjestetään tänä vuonna 10.–14.6. saman katon alla yhdessä maailman suurimman kestävyystieteiden tapahtuman, Sustainability Research and Innovation Congressin (SRI), kanssa.  

Ohjelmassa on muun muassa huippupuhujia, työpajoja, pyöreän pöydän keskusteluja, paneeleja ja verkostoitumistapahtumia. Osallistujat pääsevät vaihtamaan ajatuksia esimerkiksi siitä, miten tutkimus voisi paremmin tukea poliittista päätöksentekoa, minkälaisia innovaatioita energiasiirtymään tarvitaan ja millaista on hyvä elämä planetaarisissa rajoissa.  

Puhujina kuullaan esimerkiksi presidentti Tarja Halosta, donitsitalousmallin esitellyttä Kate Raworthia sekä Bolivian entistä ulkoministeriä Fernando Huanacunia.  

– Tieteen merkitys planeetan tulevaisuudelle on korvaamaton. Ohjelmassa on yli sata eri tapahtumaa ja osallistujia ympäri maailmaa. Kestävyyskysymykset eivät tunne maiden rajoja, ja on tärkeää, että niitä myös ratkotaan globaalisti, sanoo Helsingin yliopiston tutkimuksesta ja kestävyydestä vastaava vararehtori Anne Portaankorva.  

Tapahtuma tuo yhteen 2000 kestävästä kehityksestä kiinnostunutta tutkijaa, opiskelijaa, yritysjohtajaa, poliittista päättäjää ja asiantuntijaa.  

– Kestävyysongelmat ovat luonteeltaan monimutkaisia ja monialaisia ja niiden ratkaisemiseksi on tuotava yhteen parhaita ammattilaisia paitsi kaikilta tutkimuksen aloilta, myös muualta yhteiskunnasta, sanoo Aalto-yliopiston innovaatioiden ja vaikuttavuuden vararehtori Janne Laine.  

Tapahtuma järjestetään Helsingin yliopiston keskustakampuksella, Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä ja verkossa. Helsinki-päivänä 12.6. tapahtumassa on luvassa kaikille avointa ohjelmaa, kuten tutkimukseen pohjaaviin kestäviin ruokainnovaatioihin tutustumista ja Helsingin yliopiston Tiedekulman kestävyysaiheinen pubivisa. Tapahtuman koko ohjelma julkaistaan myöhemmin.   

Sustainability, Research and Innovation (SRI) on kansainvälinen tapahtuma kestävän kehityksen tutkimuksen ja innovaatiotoiminnan edistämiseksi. Sen järjestävät yhdessä vuosittain vaihtuvan isäntämaan tahojen kanssa kestävyysalan toimijat Future Earth ja Belmont Forum.