Sustainability Science Days keräsi ennätysyleisön – ensi vuonna tapahtumassa puhkaistaan kestävyyskupla

Suomen suurin kestävän kehityksen tutkimuksen ja innovaatioiden tapahtuma keräsi yhteen yli 1500 asiantuntijaa yli sadasta eri maasta. Tapahtuma järjestettiin Helsingin yliopistolla ja Aalto-yliopistolla tänä vuonna yhteistyössä maailman suurimman kestävän kehityksen kongressin, SRI:n kanssa.

Sustainability Science Days ja Sustainability Research and Innovation -kongressi (SRI) kokosivat yhdessä Helsinkiin ja Espooseen tutkijoita, poliitikkoja sekä kansalais- ja yritystoimijoita yli sadasta maasta. Sustainability Science Days järjestettiin nyt kahdeksatta kertaa, ja se on kasvanut joka vuosi. Tänä vuonna tapahtumassa nähtiin ennätysmäärä osallistujia sekä kampuksilla että verkossa.

Ohjelmassa oli huippupuhujien lisäksi työpajoja, tutustumiskäyntejä ja paneelikeskusteluja. Keskustelujen teemoja olivat muun muassa hyvä elämä planetaarisissa rajoissa, tulevaisuuden työelämä ja energiasiirtymä.

– Vihreä siirtymä -teema on osoittanut meille, että tieteidenvälinen yhteistyö ei ole ainoastaan hyödyllistä vaan välttämätöntä. Hallitusten, yritysten, tutkijoiden ja yksityishenkilöiden yhteistyö on avainasemassa kestävien ratkaisujen kehittämisessä, Helsingin yliopiston tutkimuksesta ja kestävästä kehityksestä vastaava vararehtori Anne Portaankorva kommentoi yhtä tapahtuman pääteemoista.

Ensi vuonna tapahtuma järjestetään Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston kampuksilla toukokuun loppupuolella. Ohjelmahaku julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Ensi vuoden tapahtuman teemana on “kestävyyskuplan puhkaiseminen”.

– Kaikki tieteet ovat kestävyystieteitä ja kaikki tulevaisuuden työt kestävän kehityksen töitä, sanoo Aalto-yliopiston kestävän kehityksen johtaja Jussi Impiö.