Maailman ja Suomen suurimmat kestävyystieteiden tapahtumat saman katon alle ensi vuonna 

Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto ovat mukana järjestämässä suurta kestävyystieteiden kansainvälistä konferenssia kesäkuussa 2024. Helsingissä ja Espoossa järjestettävä tapahtuma yhdistää kansainvälisen SRI-kongressin ja Sustainability Science Daysin. 

Kansainvälinen konferenssi järjestetään 10.–14.6.2024 Helsingin yliopiston keskustakampuksella ja Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä.

Tapahtuman Call for Contributions on avoinna 10.10.–30.11.2023.

Sustainability Science Days on Suomen suurin kestävyystieteiden konferenssi, ja se järjestetään ensi vuonna seitsemättä kertaa, nyt yhteistyössä SRI-kongressin kanssa. Sustainability Research and Innovation -kongressi on kansainvälinen tiedetapahtuma kestävän kehityksen tutkimuksen ja innovaatiotoiminnan edistämiseksi. Tapahtumaan odotetaan yli 2000:ta kansainvälistä kestävän kehityksen asiantuntijaa ja tutkijaa.  

– Kestävyyskriisi on kiireellinen ja monimutkainen haaste, joka koskettaa meitä kaikkia. Helsingin yliopistossa uskomme vahvasti siihen, että tutkitun tiedon voimalla ja rajoja rikkovalla yhteistyöllä luomme oikeudenmukaisemman, terveemmän ja kestävämmän maailman. Odotamme innolla, että saamme rakentaa SRI-tapahtuman, jolla on todellista, maailmanlaajuista vaikutusta, sanoo Tom Böhling, Helsingin yliopiston kestävän kehityksen ja vastuullisuuden vararehtori.  

– Kestävän tulevaisuuden rakentaminen on kaiken toiminnan ytimessä. On hienoa voida yhdistää voimat ja tuoda tutkijat ja eri sidosryhmät yhteen suureen kestävän kehityksen tiedekonferenssiin. Tarvitsemme kestävyystiedettä, -tutkimusta ja -innovaatioita nyt enemmän kuin koskaan, sanoo Aalto-yliopiston tutkimuksesta vastaava vararehtori Ossi Naukkarinen.  

SRI tarjoaa alustan keskustelulle, verkostoitumiselle sekä tiedon ja ideoiden jakamiselle. Tapahtuma kerää yhteen kestävyystutkijoita, hallinnon ja kansalaisyhteiskunnan asiantuntijoita, rahoittajia ja innovaattoreita ympäri maailman.   

– Keräämme yhteen suuren joukon osaajia pohtimaan vaikeita kysymyksiä – miten turvaamme ihmisen ja muiden lajien tulevaisuuden, miten reagoimme ilmastohätätilaan ja luontokatoon sekä muihin vakaviin ympäristöongelmiin. Haastamme kaikki yhteiskunnan toimijat mukaan yhteisen tiedon äärelle, jotta yhteiskunnat voivat tehdä viisaita päätöksiä, sanoo Susanna Lehvävirta, Helsingin yliopiston Kestävyystieteen instituutin (HELSUS) johtaja.  

SRI-kongressin järjestävät yhdessä vuosittain vaihtuvan isäntämaan tahojen kanssa kestävyysalan toimijat Future Earth ja Belmont Forum. Aiemmin tapahtuma on järjestetty Australiassa, Etelä-Afrikassa ja Panamassa.  

 – Olemme innoissamme siitä, että saamme tuoda kongressin Suomeen, joka on yksi maailman johtavista kestävän kehityksen ja innovoinnin maista. Vuoden 2024 SRI-kongressi on myös ensimmäinen Euroopassa ja Pohjoismaissa. Tuomalla tapahtuman ja sen globaalin yhteisön eri alueille SRI haluaa käynnistää uusia keskusteluja ja yhteistyötä sekä vauhdittaa tietoon perustuvaa kestävän kehityksen muutosta maailmanlaajuisesti, sanovat SRI:n koollekutsujat Erica Key, Future Earth US Global Hubin johtaja, Nicole Arbour, Belmont Forumin toiminnanjohtaja, ja Veera Mitzner, Future Earth US Hubin apulaisjohtaja. 

  

Tutustu SRI-kongressiin

Lue lisää Sustainability Science Daysista