Moprim tietää liikutko pyörällä, ratikalla vai bussilla – uusi teknologia auttaa suunnittelemaan kestävämpää liikkumista

Helsingin yliopistossa kehitetyn teknologian avulla voidaan tunnistaa millä liikennevälineellä henkilö liikkuu. Uutta teknologiaa hyödynnetään myös Lahden CitiCAP-hankkeessa.

Innovaatiota jatkojalostamaan on perustettu startup-yhtiö Moprim, joka kehittää algoritmeja liikkumisen mallintamiseen, esimerkiksi liikkumismuodon ja sen laadun tunnistamiseen.

– Tietoa kerätään mobiilisovelluksen osana olevalla Moprimin teknologialla ja sitä voidaan käyttää hyväksi muun muassa henkilökohtaisen hiilijalanjäljen muodostamisessa ja kaupunkien liikennesuunnittelussa, hallituksen puheenjohtaja Petri Martikainen kertoo.

Moprim on mukana Lahden CitiCAP-hankkeessa, joka sai juuri 4,7 miljoonan euron rahoituksen EU:n Urban Innovative Actions -ohjelmasta. Hankkeen tavoitteena on vähentää liikenteen päästöjä, koota ja avata digitaalista tietoa liikkumisesta sekä kehittää uusia liikennepalveluja kaupunkilaisille. Tavoitteena on myös edistää kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikennettä esimerkiksi uuden mobiilisovelluksen avulla. Suuri osa liikkumiseen liittyvistä palveluista tulee käyttämään Moprimin teknologiaa hyväkseen.

Moprimin apuna kaupallistamisessa on ollut Helsingin yliopiston omistama Helsinki Innovation Services.

Lahden kaupungin tiedote CitiCAP-hankkeesta.

Lisätietoja antaa:
Moprimin hallituksen puheenjohtaja Petri Martikainen, petri@moprim.com, p. 050 5500666.