Tiedekulmassa etsitään ratkaisuja eriarvoiseen maailmaan

Eri näkökulmien ymmärtäminen ja aito keskustelu tuntuvat olevan entistä vaikeampia. Miten vastakkainasettelusta on tullut arkipäivää ja kuinka se vaikuttaa tavallisten ihmisten elämään? Kuuluuko erilaisten ihmisten ääni polarisoituneessa ja pirstoutuneessa julkisuudessa? Tervetuloa tutustumaan uusimpaan tutkimukseen ja ajankohtaisiin aiheisiin Crazy World -tapahtumiin Helsingin yliopiston Tiedekulmaan 12.–27.9.

Helsingin yliopiston Tiedekulman Crazy World -ohjelmasarjan avauksessa 12. syyskuuta klo 17 sukelletaan jakautuneeseen yhteiskunnalliseen keskusteluun Suomessa ja maailmalla. Tapahtumassa ovat keskustelemassa professori Risto Kunelius, yliopistonlehtori Emilia Palonen ja professori Juha Herkman.

Herkmanin mukaan taloudellisen ja sosiaalisen tasa-arvon rakenteellinen edistäminen poliittisten päätösten avulla on kaikkein tärkeintä eriarvoisuuden vähentämiseksi.

– Dialogin rakentaminen eri tavoin ajattelevien ihmisryhmien välille on avain yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen, hän toteaa.  

Crazy Worldin tapahtumat tarkastelevat maailmaa tavallisen ihmisen, unohdettujen aiheiden ja yhteisten pelisääntöjen näkökulmasta. Ohjelmasarjassa etsitään syitä ja ratkaisuja eriarvoiseen ja jakautuneeseen maailmaan, jossa populismi jyllää ja vastaukset vaikeisiin kysymyksiin ovat liian yksinkertaisia. Onko maailma kaikille sama vai elämmekö rinnakkaisissa todellisuuksissa?

Ohjelmasarjan aiheina ovat muun muassa siirtolaisuus, kaupunkien jakautuminen, valtioiden itsemääräämisoikeus sekä työn ja talouden muutos. Kahden viikon aikana Tiedekulman lavalla nähdään muun muassa Heikki Patomäki, Venla Bernelius, Julie Yu-Wen Chen, Markus Kröger, Timo Miettinen ja Reetta Toivanen.

Crazy Worldin ohjelma:

To 12.9. klo 17 Me ja ne

Ti 17.9. klo 17 Yli rajojen

Ke 18.9. klo 17 Jakautunut kaupunki

To 19.9. klo 17 Tästä ei puhuta

Ke 25.9. klo 17 Take Back Control

To 26.9. klo 17 Talouden uusjako

Pe 27.9. klo 17.30 Pubivisa: Ihan yössä

Koko ohjelma löytyy myös osoitteesta: https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/crazy-world

Kaikki Crazy World -tapahtumat ovat katsottavissa suorina lähetyksinä ja jälkitallenteina osoitteessa:  https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/katso-ja-kuuntele

Parhaat palat ohjelmistosta löytyvät Tiedekulman YouTube-kanavalta: https://www.youtube.com/channel/UCkDA1FZyGkcmW4bsIACmcxw

Valikoidut keskustelut julkaistaan myös podcasteina:
https://soundcloud.com/tiedekulma

Seuraa Tiedekulmaa sosiaalisessa mediassa:

https://www.facebook.com/tiedekulma

https://twitter.com/tiedekulma

https://www.instagram.com/tiedekulma/

#CrazyWorld