F-Secure ja Helsingin yliopisto käynnistävät yhteisen tietoturva-alan MOOC-kurssin

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos ja F-Secure käynnistävät yhteistyössä tietoturvaan liittyvän ilmaisen ja kaikille avoimen MOOC-kurssin verkossa. Opetus alkaa lokakuussa 2016. Tavoitteena on se, että kurssi tukee työllistymistä tietoturva-alalle.

Cyber Security Base with F-Secure –kurssi: http://mooc.fi/courses/2016/cybersecurity/

F-Securen ja Helsingin yliopiston uuden yhteistyön ensimmäinen muoto on tietoturvaan keskittyvä niin sanottu MOOC-kurssi, joka alkaa tiistaina 25.10.2016. Verkkokurssi kuuluu tietojenkäsittelytieteen valinnaisiin opintoihin, ja sille voivat osallistua myös muut kuin yliopiston perustutkinto-opiskelijat.

– Tietoturvaan keskittyvä MOOC on merkittävä uusi koulutuksellinen avaus, jossa F-Secure ja Helsingin yliopisto yhdistävät voimia. Kurssi lähtee menetelmistä ja tarjoaa teollisuusyhteistyön kautta vahvan pohjan työelämää varten, sanoo tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtaja Sasu Tarkoma Helsingin yliopistosta.

– Meille on tärkeää, että kurssit ja tutkinnot antavat vahvan perustan ja niiden kautta saatu osaaminen on ajankohtaista nyt ja myös tulevaisuudessa, hän sanoo.

Englanninkielinen kurssi on kaikille avoin. Sen laajuus on alustavasti 2-10 opintopistettä niin, että laajuuden voi itse valita. Kurssin toteutuksessa on mukana myös Avoin yliopisto.

Cyber Security Base with F-Secure -kurssin käynnistämistilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston juhlasalissa tiistaina 25.10.2016. Siitä alkaen kurssille voi kirjautua sisään.

MOOC

Termi MOOC tulee sanoista "Massive Open Online Course" ja tarkoittaa kaikille avointa ilmais­ta verkko­kurssia. Sille tyypillistä on suuri osanottajamäärä, vapaa osallistuminen ja opiskelun ja harjoi­tusten suorit­taminen verkossa. Kurssimaista MOOC:eissa on se, että ne noudattavat aikataulua, jolloin kurssin suorittajat voivat keskustella ja opiskella yhdessä.

Tietoturvan MOOC-kurssimateriaalin seuraaminen edellyttää perustietoja koodauksesta, verkoista ja internet-turvallisuudesta.Lisää:

Yliopistoon tietojenkäsittelyn MOOC:in kautta: http://mooc.fi/

Yliopiston muita MOOC-kursseja: https://mooc.helsinki.fi/

Lisätiedot:

Tietojenkäsittelytieteen laitoksen varajohtaja Veli Mäkinen, 02941 51281, veli.makinen@helsinki.fi

Viestintäpäällikkö Gia Forsman-Härkönen, F-Secure, 050 324 3078, gia.forsman-harkonen@f-secure.com

Minna Meriläinen-Tenhu, tiedeviestinnän asiantuntija, 050 415 0316, @MinnaMeriTenhu, minna.merilainen@helsinki.fi