Professori Craig Primmerille ERC advanced grant -apuraha

Professori Craig Primmer on saanut ERC advanced grant -apurahan toistamiseen. Viisivuotinen apuraha on suuruudeltaan 2,5 miljoonaa euroa.

Professori Primmer on aikaisemmin tutkinut lohien sukupuolisen kypsymisen molekyylitason prosesseja ja ympäristövaikutuksia.

̶  Uudessa projektissani laajennnan tutkimusohjelmaani ja tutkin useiden elinkierto-ominaisuuksien geneetistä taustaa, ja niiden molekyylitason prosesseja ja ympäristövaikutuksia lohella, kirjolohella ja turskalla, sanoo Primmer.

Primmer on ainoa tutkija Suomessa, joka sai tällä kierroksella ERC Advanced Grant -apurahan elämäntieteiden tutkimusalalla.  

ERC Advanced Grant on Euroopan tutkimusneuvosto ERC:n rahoitusmuoto, joka on kohdistettu alansa huippututkijoille uraauurtaviin, kunnianhimoisiin projekteihin, joilla on erittäin suuret potentiaaliset vaikutukset.

Advanced Grant -rahoituksen voi saada aktiivinen tutkija, joka on viimeisen kymmenen vuoden aikana saavuttanut merkittäviä tutkimustuloksia. Tutkijalta vaaditaan poikkeuksellisen vahvoja tutkimuksen johtamisen ja tieteen ansioita.

̶  On hienoa ja harvinaista, että tiedekunnan tutkimus saa näin merkittävän jatkorahoituksen heti edellisten perään – tämä kertoo korkeatasoisesta, yhteiskuntaa hyödyttävästä ja näkyvästä tutkimuksestamme, sanoo dekaani Jaakko Kangasjärvi.

Lisätietoja:
European research council's press release of 26.4.: ERC Advanced Grants: 253 Top Researchers Awarded Over €624m