Maankäytön ja biodiversiteetin kannalta lihaa olisi hyvä valmistaa bioreaktoreissa, sanoo kestävien ruokajärjestelmien apulaisprofessori
— Suurin osa kotieläintuotteista tuotetaan teollisissa olosuhteissa, jotka eivät edistä perinnebiotoppeja. Jos eläintuotteille olisi vähemmän kysyntää, jäljellejääville eläimille saataisiin ehkä paremmat olot ja perinnebiotooppien hoidossa voisi pitää maisemakarjaa.
Perinnebiotooppien ja muiden luonnonlaidunten käytöstä maksetaan ympäristökorvausta, jonka piirissä on 32 000 laidunhehtaaria.
— Hyvässä hoidossa olevien perinnebiotooppien määrä olisi kasvatettava minimissään 60 000 hehtaariin, jotta niille ominaiset luontotyypit ja lajisto pystyttäisiin edes jollakin tavalla pelastamaan,
Artikkeli on julkaistu Yliopisto-lehdessä 9/2019.