Helsingin yliopiston elintarvikkeiden aistinvaraisen tutkimuksen emeritaprofessori
Kyseessä on lähinnä dosentuuria ja jossain määrin myös työelämäprofessuuria vastaava tehtävä. Laadukasta tutkimusta tekevä Pretorian yliopisto kokoaa yhteen Saharan eteläpuolisen Afrikan lahjakkaita opiskelijoita.
Hely Tuorilan asiantuntemusta halutaan erityisesti yhdistettäessä kuluttajatutkimusta perinteiseen aistinvaraiseen tutkimukseen.
– Tämä on minun vapaaehtoistyötäni paremman maailman hyväksi. Mentoroin tutkijoita, jotka kuuluvat hiljattain perustettuun
Tehtävä pohjautuu yli kymmenen vuoden yhteyteen Pretorian yliopiston professori Riëtte de Kockin ja tämän kollegoiden kanssa.
– Toivon, että voin tehtävässä edistää Helsingin ja Pretorian yliopistojen, ja ehkä muidenkin afrikkalaisten yliopistojen välisiä yhteyksiä. Viime syksynä keräsimme yhdessä Botswanan ja Lesothon yliopistojen tutkijoiden kanssa aineiston uusien ruokien torjunnasta. Tuloksia kirjoitetaan parhaillaan. Se on myös testi afrikkalaisten maiden rajat ylittävän tutkimuksen mahdollisuuksista meidän alallamme.