Think & Lead –tilaisuuksia on järjestetty Helsingin yliopiston alumneille nyt parin vuoden ajan. Niissä pureudutaan konkreettisiin johtamisen kysymyksiin.
— Tilaisuuksissa on keskusteltu empatiasta työelämässä, johtajuuden eettisistä kysymyksistä ja viimeksi siitä, kuinka vähän johtamista riittää, tapahtumien organisoija Tiina Naskali Helsingin yliopistolta kertoo.
— Moni alumni siirtyy urallaan asiantuntijasta esimiesasemaan. Ympäriltä ei aina löydy ihmisiä, joiden kanssa peilata johtamisen haasteita ja onnistumisia. Tähän Helsingin yliopisto haluaa Think & Lead –ohjelmalla tarjota mahdollisuuden.
Monitieteisen yliopiston alumneilla riittää laaja-alaisuutta, ja tämä on yksi tilaisuuksien valtti. Samaan pöytään saattaa istahtaa teologeja, fyysikoita ja lääkäreitä.
— Tapaamisissa halutaan säilyttää luottamuksellinen ja rento ilmapiiri. Siksi näitä ei tapahtumia ei lähtökohtaisesti striimata eikä videoida.
Hyödyllistä ajatustenvaihtoa
Valtiotieteiden alumni Sari-Anna Pulkkinen työskentelee yliopiston omassa DLearn.Helsinki –kyselytyökalun kehittämishankkeessa kaupallistamisen asiantuntijana. Hän katsasti viimeisimmän Think & Lead –tilaisuuden syksyllä ja piti kokemastaan.
— Teen töitä monitieteisessä ryhmässä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Tasapainoilen siis eri tieteellisten ja minun mukanani tuoman kaupallisen kielen ja tavoitteiden välimaastossa, Pulkkinen kertoo.
— Tilaisuuden otsikko ”miten vähän johtamista riittää” kiinnosti toimenkuvani kannalta kovasti ja sain sieltä paljon uutta ajateltavaa. Kaikesta en ollut samaa mieltä, ja hyvä niin: se kertoo, että oli hyödyllistä peilata ajatuksiaan erilaisten ihmisten kanssa.
Kiinnostavien keskustelujen lisäksi Pulkkinen saattoi tilaisuudesta löytää hankkeelle myös uuden yhteistyökumppanin.
— Tarvitsemme D.Learnin verkkosovelluksen testaamiseen pilottiorganisaatioita. Kerroin hankkeestamme pöydässämme, ja muutaman päivän päästä sain yhteydenoton vierustoveriltani. Hän sattuu työskentelemään pilotointiin ehkä sopivassa organisaatiossa, ja nyt kartoitamme yhteistyön mahdollisuutta, Pulkkinen iloitsee.
Tittelit pois
Aikuiskasvatustieteilijä Kaisa Muilu on käynyt jo monissa Think & Lead –tilaisuuksissa. Muilu työskentelee Great Place to Work:illä ja on suuntautumassa urallaan työpaikkakulttuurien johtamisen, oppimisen ja kehittämisen tehtäviin.
— Pedagogisella ymmärryksellä on paljon annettavaa myös bisnesmaailmaan. Samoista asioista puhutaan vain ikään kuin eri termein, Kaisa Muilu sanoo.
— Tieto siitä, miten ihmiset oppivat ja ihmisen käyttäytymisen lainalaisuuksien ymmärtäminen ovat hyödyksi kaikissa organisaatioissa ja työkulttuureissa.
— Think & Lead -tapaamisissa olen saanut peilata tätä käyttäytymistieteellistä näkökulmaa ihmisten erilaisiin arjen johtamiskokemuksiin. Keskustelut ovat olleet äärimmäisen kiinnostavia, innostavia ja hyödyllisiä.
Mukavaa on myös tilaisuuksien tittelit pois –mentaliteetti, Muilu näkee.
— Kun mietimme pöytäryhmänä jotakin kysymystä, sitä huomaa vasta myöhemmin, että tuohan onkin iso nimi siellä ja siellä — mutta kun jää on jo murrettu ja tutustuttu, kynnys ottaa tarvittaessa myöhemmin yhteyttä madaltuu. Alumnius yhdistää!
Lue lisää Think & Lead -ohjelmasta ja katso, milloin seuraava tilaisuus järjestetään