Tapaaminen kanslerin kanssa oli koko alumniperheen juttu, sillä Teon lisäksi vieraina olivat hänen vaimonsa ja tyttärensä kummitäti, jotka molemmat ovat oikeustieteellisen tiedekunnan alumneja, sekä Teon poika, joka on tällä hetkellä opiskelija ja tuleva valtiotieteellisen tiedekunnan alumni.
Yliopistossa solmittiin elinikäisiä ystäviä
Kaikki nauttivat tapaamisesta, ja se tarjosi Teolle ja muille vieraille tilaisuuden muistella aikaansa yliopistossa. Tapaamisen jälkeen pyysimme Teoa kertomaan parhaista muistoistaan opiskeluajaltaan Helsingin yliopistossa.
– Luonnollisesti opiskeluajasta on mieleen jäänyt paljon mukavia muistoja ja monet niistä liittyvät lukuisiin juhliin, joihin tuli osallistuttua, joskus opiskelun kustannuksella, Teo sanoo.
– Jälkikäteen ajatellen juhlien pääasiallinen anti ei kuitenkaan ollut siinä hetkessä, vaan niissä ystävissä, joiden seurasta saa nauttia vielä tänä päivänäkin, jolloin muistot ikään kuin ovat osa elämää edelleen. Tästä parhaana esimerkkinä on luonnollisesti vaimoni, johon tutustuin oikeustieteellisessä tiedekunnassa, ja jonka kanssa olemme jakaneet elämämme ja perustaneet perheen, hän jatkaa.
Opinnot ja kokemukset yliopistossa muokkasivat Teon elämää ja uraa myönteisesti
Sen lisäksi, että Teo sai elinikäisiä ystäviä ja ammatillisia suhteita, hänen opintonsa yliopistossa antoivat hänelle myös valmiudet menestyksekkäälle uralle. Valmistuttuaan oikeustieteellisestä tiedekunnasta vuonna 1998 Teo on tehnyt menestyksekkään uran kansainvälisen liikejuridiikan alalla ja työskennellyt useille globaaleille yrityksille, kuten Canonille, Nikelle, Nokialle ja Microsoftille. Tällä hetkellä Teo vastaa tiettyjen tuotesegmenttien lisensioinnista InterDigital, Inc:ssa, joka on maailmanlaajuinen teknologian tutkimus- ja kehitysyhtiö.
– Mitä tulee uraani, niin opiskelulla Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa on luonnollisesti ollut aivan olennainen vaikutus. Ensimmäiseksi olen saanut hyvän perustan juristin ammattia varten. Toinen ja vielä tärkeämpi seikka on se, että olen urani aikana työskennellyt lähes ainoastaan kansainvälisen liikejuridiikan parissa useissa globaaleissa yrityksissä ja kaikissa näissä tehtävissä olen huomannut kuinka perusteellinen ja hyvä tutkinto tulikaan tehtyä, ja kuinka suomalaisella koulutuksella pärjää missä päin maailmaa tahansa.
Kanslerin tapaaminen oli ainutlaatuinen kokemus
Yliopiston maksuttomassa Helsinki Alumni -yhteisössä on tällä hetkellä yli 58 000 jäsentä, mutta on myös tuhansia alumneja, jotka eivät tiedä tämän yhteisön olemassaolosta eivätkä ole siihen liittyneet. Teo liittyi marraskuussa Helsinki Alumni -yhteisöön rekrytointikampanjan aikana. Jokainen ensimmäistä kertaa yhteisöön liittynyt osallistui arvontaan, jossa voitti erilaisia yliopiston palkintoja, mukaan lukien pääpalkintona tapaaminen kanslerin kanssa.
– Tapaaminen kanslerin kanssa oli erittäin mukava ja mielenkiintoinen. Ihastelimme kanslerin upeaa työhuonetta sekä opimme uusia asioita muun muassa aerosolifysiikasta, Helsingin yliopistosta ja opiskelusta siellä, mukaan lukien oma alma mater eli oikeustieteellinen tiedekunta. Uskon, että kokemus oli oikein hieno myös pojallemme, joka tällä hetkellä opiskelee valtiotieteellisessä tiedekunnassa kansantaloustiedettä – ei sitä jokainen opiskelija pääse tapaamaan kansleria aamiaisen merkeissä. Kaiken kaikkiaan siis erittäin miellyttävä ja ainutlaatuinen kokemus, sanoo Teo.