Ajankohtaista

Promootion riemuvuotta on mahdollista tukea lahjoittamalla vapaavalintainen summa Helsingin yliopistolle Promootion riemuvuosihankkeeseen - pienikin tuki on tervetullut.

Tutkithan riemuvuoden ohjelmaa huolella - jokainen löytää varmasti oman tapansa osallistua!

Oikeus muutoksiin pidätetään.
RIEMUVUODEN JUHLALLINEN AVAUSTAPAHTUMA 20.3.2023

KUTSU

 

Kunnioittaakseen elävää ja vuonna 2023 ajankohtaista promootioperinnettä ja jo 100. promootiota Helsingin yliopisto viettää Promootion riemuvuotta 2023

Helsingin yliopiston Kanslerilla on siksi ilo kutsua Teidät

maanantaina 20. maaliskuuta 2023 klo 17–19 

Yliopiston juhlasaliin

juhlistamaan Promootion riemuvuoden 2023 avaustapahtumaa ja sen kunniatohtoreiden julkistamista

Ohjelmassa on riemuvuoden kunniatohtoreiden esittely, uuden promootiokantaatin kantaesitys ja promootiohistoriateoksen julkistaminen.

Tervetuloa! Tilaisuus on kaikille avoin - ilmoittautumista toivotaan. Tumma puku.

Ilmoittaudu tästä!

 

Juomalaulukilpailu!

Helsingin yliopisto on Suomen paras, vanhin ja arvovaltaisin akateeminen opinahjo. Sillä on kuitenkin yksi puute: alma materillamme ei ole omaa juomalaulua. Onneksi epäkohta on helppo korjata: kutsumme osakunnat ja järjestöt mukaan juomalaulukilpailuun! Pyydämmekin, että saatat seuraavan osakuntanne/järjestönne tietoon:

  • Miksi: Helsingin yliopistossa vietetään vuonna 2023 Promootion riemuvuotta Filosofisen tiedekunnan sadannen promootion johdosta.
  • Mitä: laadi oivaltava ja mukaansatempaava juomalaulu, joka sopisi laulettavaksi Helsingin yliopistossa!
  • Miten: Tavoitteena ei ole pompöösi hymni, vaan iloinen ja nokkela, sanoiltaan nopeasti opittava laulu. Emme ihannoi päihteiden käyttöä vaan ilmennämme opiskeluun ja yliopistolaisuuteen liittyvää elämäniloa ja yhteisöllisyyttä. Sanat voivat olla täysin uudet tai pohjautua aiempiin; voit säveltää oman melodiasi tai käyttää jo hyväksi havaittua.
  • Laulun voi laatia joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tai useilla kielillä. Ehkä haluat ottaa muullakin tavalla huomioon yliopistomme monikielisyyden?
  • Kenelle: kaikille yliopistolaisille. Laulajien kirjo on siis laaja, fukseista civiksiin, kaikista henkilökunnan jäsenistä paatuneisiin akateemikoihin.

Toimita juomalaulusi sanat ja sävelmä 10.3.2023 mennessä osoitteeseen eso-kuraattori@helsinki.fi. Kilpailun voittajan tai voittajat valitsee osakunnista ja promootioriemuvuoden 2023 ohjausryhmästä koostuva raati. Voittaja(t) julistetaan Helsingin yliopiston vuosipäivän tienoilla niin, että laulu voi raikua touko-kesäkuun 2023 promootioissa. Palkintona on vaatimattoman materian lisäksi kunniaa omalle osakunnallesi, nykyisten ja tulevien yliopistolaisten ihailu sekä paikka iloisissa juhlapöydissä nyt ja tulevaisuudessa!

Inspehtori Martti Nissinen ja Inspehtori Tuomas Heikkilä

Savolainen osakunta                  Eteläsuomalainen osakunta

martti.nissinen@helsinki.fi tuomas.m.heikkila@helsinki.fi