Liitepyynnöt ovat yksilöllisiä ja riippuvat hakukohteistasi ja koulutustaustastasi. Tämän vuoksi eri hakijoilta pyydettävät liitteet saattavat vaihdella. Täyttäessäsi hakulomaketta Opintopolku.fi-palvelussa, näet hakulomakkeelta, mitä liitteitä juuri sinulta pyydetään. Sinun tulee toimittaa nämä liitteet verkkosivuillamme annettujen ohjeiden mukaisesti.

Liitteet tulee toimittaa ennen 8.4.2020 klo 15.00. Liitteiden ensisijainen toimitustapa on skannatun todistuksen tallentaminen hakulomakkeelle Opintopolku.fi-palvelussa. Mikäli et jostain syystä pysty tallentamaan liitteitäsi hakulomakkeelle, voit toimittaa liitteet meille myös sähköpostitse, postitse tai tuoda ne henkilökohtaisesti hakijapalveluiden postilaatikkoon. Löydät yhteystietomme sivulta Asiakirjojen toimittaminen hakijapalveluihin.

Huomaathan että postitse lähetettyjen liitteiden tulee olla perillä hakijapalveluissa edellä annettuun määräaikaan mennessä. Pelkkä saman päivän postileima ei siis riitä.

Päähaun liitteiden ensisijainen toimitustapa on niiden tallentaminen hakulomakkeelle Opintopolku.fi-palvelussa. Voit itse tarkistaa OmaOpintopolku-palveluun kirjautumalla, ovatko liitteesi tallentuneet hakulomakkeelle. Mikäli liitteissäsi on epäselvyyksiä tai puutteita, olemme sinuun yhteydessä ja pyydämme sinulta täydennystä.

Jos sinulla kuitenkin on ongelmia liitteiden toimittamisessa, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen hakijan-liitepalvelu@helsinki.fi

Hakijapalvelut ei ota liitteitä vastaan henkilökohtaisesti. Suosittelemme käyttämään liitteiden toimittamiseen Opintopolku.fi-palvelua, jossa voit tallentaa liitteesi suoraan hakulomakkeelle, ja tarkistaa, ovatko ne tallentuneet hakulomakkeelle. Mikäli kuitenkin haluat tuoda paperisen liitteen henkilökohtaisesti postilaatikkoomme, näet postilaatikkomme sijaintiosoitteen sivulta Asiakirjojen toimittaminen hakijapalveluihin.

Hakija vastaa liitteiden toimittamisesta hakijapalveluihin. Mikäli liite ei ole tullut postitse perille määräajassa, hakijan hakemus voidaan hylätä. Huomaathan, että paperiliitteen on oltava perillä liitteiden toimitusajan umpeutuessa. Postileima samalta päivältä ei siis riitä. Mikäli haluat välttämättä lähettää hakuvaiheessa liitteet postitse sen sijaan, että tallentaisit liitteet hakemuksellesi Opintopolku.fi-palvelussa, suosittelemme käyttämään kirjattua kirjettä ja varaamaan postin kulkuun riittävästi aikaa. Lähetämme kuittaukset tai täydennyspyynnöt paperitse toimitetuista liitteistä vasta kun ne on käsitelty.

Huomioidaan. Sinun ei myöskään tarvitse toimittaa vuoden 1990 jälkeen suoritetuista ylioppilastutkinnoista liitettä, vaan hakijapalvelut saa tiedon suorituksistasi automaattisesti. Myös keväällä 2020 tehdyt korotukset huomioidaan automaattisesti.

Hakuvaiheessa riittää, että toimitat sinulta vaadituista todistuksista skannatut versiot hakulomakkeelle Opintopolku.fi-palvelussa tai tavalliset valokopiot paperilla. Jos tulet opiskelijavalinnassa hyväksytyksi, ja olet hakuvaiheessa toimittanut pelkät skannatut tai tavalliset valokopiot, opiskelijavalintasi on ehdollinen. Tällöin sinua ohjeistetaan toimittamaan Hakijapalveluihin todistuksistasi virallisesti oikeaksi todistetut kopiot 15.7.2020 klo 15.00 mennessä. Mikäli et toimita virallisesti oikeaksi todistettuja kopioita Hakijapalveluihin määräaikaan mennessä, opiskelupaikkasi voidaan perua. Hakijapalvelut järjestää myös mahdollisuuden tulla näyttämään todistuksesi alkuperäistä kappaletta. Lisätietoja päivitetään sivulle Ohjeita ehdollisesti hyväksytyille.

Sinun voi olla hyödyllistä tutustua ohjeisiin asiakirjojen virallisesti oikeaksi todistamisesta jo hyvissä ajoin.

Pyrimme käsittelemään viestit mahdollisimman pian. Voit odottaa vastausta viimeistään viikon kuluessa viestisi lähettämisestä.

Mikäli olet tutustunut huolellisesti liitteiden toimittamista koskeviin ohjeisiimme ja tämän sivun kysymyksiin, etkä ole löytänyt vastausta kysymykseesi, voit olla yhteydessä liitekäsittelijöihimme osoitteessa: hakijan-liitepalvelu@helsinki.fi.

Huomaathan että liitekäsittelijämme eivät anna väliaikatietoja liitteidesi käsittelyn tilasta. Lähetämme sinulle kuittausviestin tai täydennyspyynnön sitten kun liitteesi on tarkistettu.