Hae yhteishaun maisteriohjelmiin

Hae Helsingin yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiin maisteriohjelmiin korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa.

Helsingin yliopisto tarjoaa lukuisia maisteriohjelmia niin suomen- kuin ruotsin kielellä. Tutustu sinua kiinnostavan maisteriohjelman valintaperusteisiin Opintopolussa ja valmistaudu huolellisesti tulevaan hakuun.

Kevään toinen yhteishaku alkaa 13.3.2024 klo 8.00 ja päättyy 27.3.2024 klo 15.00. Hakemuksen liitteet tulee toimittaa viimeistään 3.4.2024 klo 15.00.

Näin haet yhteishaun maisteriohjelmiin

Tutustu Helsingin yliopiston koulutustarjontaan ja valitse suosikkisi yhteishaussa mukana olevien maisteriohjelmien joukosta.

Tutustu valintaperusteisiin ja hakuohjeisiin jo ennen haun alkamista. Kevään valintaperusteet ja hakuohjeet julkaistaan Opintopolussa aina edeltävänä syksynä.

 

Tarkista, mitkä tutkinnot tuottavat hakukelpoisuuden suoraan maisteriohjelmiin sekä miten voit osoittaa riittävän kielitaidon. Varmista myös, että olet suorittanut riittävästi hakemasi maisteriohjelman vaatimia soveltuvia opintoja.

Yhteishaussa mukana oleviin maisteriohjelmiin haetaan sähköisellä hakulomakkeella.

Tutustu hakulomakkeen täyttöohjeisiin sekä vaadittujen liitteiden toimitusohjeisiin ja jätä hakemus hakuaikana Opintopolussa.

Helsingin yliopiston hakijapalvelut tarkistaa hakukelpoisuutesi hakea suoraan maisteriohjelmiin ja toimittamasi liitteet. Jos hakukelpoisuutesi varmistuu ja toimittamasi liitteet ovat vaatimusten mukaiset, etenee hakemuksesi akateemiseen arviointiin. Akateemisessa arvioinnissa hakemustasi arvioidaan maisteriohjelmien valintaperusteiden mukaisesti.

Valintakokeet

Joissakin maisteriohjelmissa hakukelpoisuuden osoittamisen lisäksi sinun on suoritettava valintakoe, jotta voit tulla valituksi. Jos hakemasi maisteriohjelman valintaprosessiin kuuluu valintakoe, tutustu valintakoeohjeisiin.

Kun kaikki yhteishaun tulokset on julkaistu, näet omat tuloksesi Oma Opintopolku -palvelussa.

Jos sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa, ota paikka vastaan ja tee lukuvuosi-ilmoittautuminen.