Valintakokeiden paikat

Tältä sivulta löydät päivämäärän mukaan kaikki Helsingin yliopiston valintakokeiden paikat ja salijaot. Mukana ovat kirjalliset ja suulliset kokeet.

Kirjalliset valintakokeet

Ohje koskee kevään 2018 valintakokeita!

Kevään yhteishaun kirjalliset valintakokeet ovat päättyneet. Kiitokset kaikille kokeisiin osallistuneille! Tulokset ovat nähtävissä Oma Opintopolku -palvelussa.

Valintakokeiden salijaot löytyvät aikajärjestyksessä alta. Kunkin kokeen salijako julkaistaan noin viikko ennen koetta.

HUOM! Niillä valintakokeisiin osallistujilla, joiden sukunimessä on jokin liite (esim. de tai von): sukunimesi listautuu aakkosissa liitteen mukaan.

HUOM! Erityisjärjestelyitä hakeneille ilmoitetaan koesali henkilökohtaisesti sähköpostitse noin viikko ennen koetta.

Et voi suorittaa useita yhtä aikaa alkavia kirjallisia valintakokeita. Jos olet hakenut hakukohteisiin, joiden valintakokeet alkavat yhtä aikaa, sinun on valittava minkä kyseisistä valintakokeista suoritat. Sinun ei tarvitse ilmoittaa yliopistolle minkä valintakokeen aiot suorittaa.

Jos olet estynyt osallistumasta valintakokeeseen, siitä ei tarvitse ilmoittaa erikseen hakijapalveluihin - paitsi jos sinulle on myönnetty erityisjärjestelyitä.

  Suullisiin valintakokeisiin saavat osallistua vain kokeisiin kutsutut. Kokeen täsmällinen aika ja paikka kerrotaan kutsussa. Suullisia valintakokeita ovat seuraavat:

  • aineenopettajan valintakoe
   tiistaina 5.6.2018 ja keskiviikkona 6.6.2018

  • kasvatustieteiden suomenkielinen soveltuvuuskoe
   tiistaina 12.6.2018, keskiviikkona 13.6.2018 ja torstaina 14.6.2018

  • svenskspråkigt lämplighetsprov i pedagogik
   tiistaina 12.6.2018, keskiviikkona 13.6.2018 ja torstaina 14.6.2018