Hae yhteishaun kandiohjelmiin

Hae Helsingin yliopiston kandiohjelmiin korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa Opintopolussa.

Kevään 2024 hakuaika alkaa 13.3. ja päättyy 27.3. klo 15.00.

Useimmissa hakukohteissa voit tulla valituksi ylioppilastodistuksen perusteella ja valintakokeella. Tarkista hakukohteen valintaperusteista Opintopolussa, millä eri tavoilla sinua kiinnostavaan hakukohteeseen voi tulla valituksi.

Näin haet yhteishaun kandiohjelmiin

Valitse suosikkisi yhteishaussa mukana olevien kandiohjelmien joukosta.

Kevään valintaperusteet julkaistaan Opintopolussa aina edeltävänä syksynä. Valintaperusteista löydät tiedon korkeakoulukelpoisuuden tuottavista tutkinnoista ja kielitaidon osoittamisen tavoista.

Todistusvalinta

Yhteishaussa vähintään puolet kandiohjelmien uusista opiskelijoista valitaan ylioppilastodistuksen perusteella eli todistusvalinnalla. Lisää tietoa todistusvalinnasta ja todistusvalinnan pisteytyksistä löydät yliopistovalinnat.fi-sivustolta.

Useimmissa hakukohteissa todistusvalinta koskee sekä ensikertalaisia että muita hakijoita. Joissain hakukohteissa todistusvalinta on kuitenkin rajattu vain ensikertalaisille.

Valintakoevalinta 

Yhteishaussa noin puolet kandiohjelmien uusista opiskelijoista valitaan valintakokeella.

Kaikissa hakukohteissa ei ole valintakoevalintaa. Lisäksi joissakin hakukohteissa valintakoevalinta on rajattu tietylle hakijajoukolle, kuten hakijoille, jotka eivät ole suorittaneet ylioppilastutkintoa.

Muut valintatavat

Osassa yhteishaun kandiohjelmia on käytössä myös muita valintatapoja. Esimerkiksi osaan valtiotieteellisen ja matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan kandiohjelmia voit tulla valituksi kurssivalinnalla tai tiedekilpailussa menestymisen perusteella.

Valintayhteistyöt

Osa Helsingin yliopiston hakukohteista on mukana yliopistojen välisissä valintayhteistöissä. Valintayhteistyö tarkoittaa, että sama valintakoe tai valinnassa käytettävä kurssi on käytössä useammassa eri yliopistoissa. Valintakoe- tai kurssisuorituksesi otetaan huomioon niissä valintayhteistyön hakukohteissa, joihin olet hakenut. Löydät lisää tietoa valintayhteistöistä yliopistovalinnat.fi-sivustolta.

Kevään 2024 hakuaika alkaa 13.3. ja päättyy 27.3. klo 15.00. Lisää liitteet hakemukselle viimeistään 3.4. ennen klo 15.00. 

Pyrimme julkaisemaan todistusvalinnan tulokset ennen kunkin hakukohteen valintakoetta. Kun tulokset on julkaistu, näet oman tuloksesi Oma Opintopolku -palvelussa

Jos et saanut opiskelupaikkaa todistusvalinnassa, useimmissa hakukohteissa voit vielä tulla valituksi valintakokeella.

Valintaperusteissa kerrotaan, miten valmistaudut valintakokeeseen. Jos valintakokeessa on ennakkomateriaalia, se julkaistaan sivuillamme noin kuukautta ennen koetta.

Kun tulokset on julkaistu, näet oman tuloksesi Oma Opintopolku -palvelussa.

Jos sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa, ota paikka vastaan ja tee lukuvuosi-ilmoittautuminen määräaikaan mennessä.