Tule tutustumaan yliopistoon

MEILAHDEN KAMPUSPÄIVÄ

Meilahden kampuspäivä  järjestetään vuosittain. Vuoden 2020 ajankohta ilmoitetaan heti kun se on tiedossa. Ohjelmassa on opastettuja tutustumiskäyntejä useisiin eri kohteisiin, joihin on ennakkoilmoittautuminen. Lisäksi ohjelmassa on tapahtumatorin esittelypisteet sekä huippukiinnostavia luentoja.

HÖGSKOLEDAGEN

Högskoledagen, joka järjestetään seuraavan kerran 29.10.2020, tarjoaa tilaisuuden tutustua ruotsinkielisiin opiskelumahdollisuuksiin Helsingissä. Ohjelmaa järjestetään ruotsin kielellä päivän aikana Helsingin yliopistossa, Hanken Svenska handelshögskolanissa, Aalto-yliopistossa, Taideyliopistossa sekä ammattikorkeakoulu Arcadassa.

Uni på väg -konseptissa Helsingin yliopiston opiskelijat ja tutkijat jalkautuvat ruotsinkielisiin lukioihin ympäri Suomea opettamaan yhden aamu- tai iltapäivän ajaksi. Tarkoituksena on näyttää lukiolaisille minkälaista on opiskelu yliopistossa sekä esitellä Helsingin yliopiston monipuolista koulutustarjontaa.

Uni på väg -konseptissa:

  • yliopiston ruotsinkieliset opiskelijat ja tutkijat pitävät lukion oppitunneilla useita samanaikaisia luentoja
  • oppilaat voivat päivän aikana osallistua kahdelle eri luennolle
  • ohjelma ja luentojen teemat räätälöidään lukion toiveiden ja tarpeiden mukaan. Katso esimerkki ohjelmasta.

Kiinnostuitko? Jos haluat, että Uni på väg tulee kouluusi, ota yhteyttä svenska-arenden@helsinki.fi

Yliopistolla järjestetään yleisölle avoimia luentoja, joita voi usein seurata myös verkon välityksellä.

Tiedekulma tarjoaa tilan huipputieteen äärelle. Tiedeteemojen ja yksittäisten tapahtumien ympärille rakentuvassa ohjelmistosta tarkastellaan niin yliopistossa tehtävää monipuolista huippututkimusta kuin ajankohtaisia ja päivänpolttavia aiheita. Voit katsoa ja kuunnella tapahtumia suorana tai tallenteena. Löydät Tiedekulman osoitteesta Yliopistonkatu 4.

Studia Generalia -luentosarjoilla yliopiston asiantuntijat puhuvat maailmasta ja sen ilmiöistä tieteestä käsin. Kaikille avoin luentosarja järjestetään seuraavan kerran 11.2.–10.3.2020 Helsingin yliopistossa Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4) teemana Nauttiva ihminen – Homo fruens. Luentoja voi seurata myös verkossa suorana lähetyksenä ja jälkikäteen. Tervetuloa!

Dyna-miitit on konsepti, jossa pääset tutustumaan suomalaiseen luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian osaamiseen. Voit osallistua mm. yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen järjestämiin luonnontiede- matematiikka- ja teknologia-aiheisiin yleisötapahtumiin ja raportoida niitä oppimispäiväkirjatyyppisesti. Riittävän määrän osallistumisia raportoimalla saat LUMA-diplomin, jota vastaan voit anoa lukion kurssisuoritusta oman lukiosi rehtorilta.